Güncel Haberler

ING Türkiye Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (12.Hafta)

ING Türkiye Basketbol Süper Ligi‘nde 12.hafta geride kaldı. Basketbol kalitesi her geçen gün artarken sürpriz sonuçlar gelmesi de ligimizin keyfini bir kademe daha yukarı çıkarmış durumda. Gelin birlikte haftanın panoramasını mercek altına alırken haftanın ödüllerini de dağıtalım. Herkese keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Sezon başında finansal problemler nedeniyle ligden çekilme tehlikesi ile karşı karşıya kalan ama Cömert Küce ve arkadaşlarının taşın altına ellerini sokarak yeniden ayağa kaldırdığı Meksa Yatırım Afyon Belediyespor koç Sevim yönetiminde mütevazi bütçesiyle ligimize renk katmaya devam ediyor. Kendi küçük yüreği büyük oyunculardan biri olan Crawford liderliğinde bu hafta formda Teksüt Bandırma’yı deplasmanda yenerek de asl hafife alınmaması gereken bir rakip olduklarını tekrar herkese hatırlattılar. 9 oyuncudan da skor katkısı alan Afyon, aldığı bu kritik galibiyetle sadece düşme hattından uzak kalma hedefinde değil aynı zamanda play-off hedefinin de gündemlerinde olduğunu gösterdi. Alkışlarla haftanın takımı ödülünün sahibi oldular.

Resim

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Düşme hattının yakından ilgilendiren karşılaşmada FE Bursasspor konuk ettiği Bahçeşehir Koleji’ni son saniye basketiyle yendi ve bu basketin sahibi ise Chris Jones‘du. Birleşik Amerikalı guard kariyerinin en verimli dönemini geçiriyor Bursa forması ile ve son maçta takımının en ihtiyaç duyduğu anda yine sorumluluk alarak sahneye çıktı. Takımı 76-77 geriseyken el yakan şutu hiç tereddüt etmeden kullanan Jones, maçı getiren isim oldu. Sadece skorer yönü ile değil oyunun her alanına yaptığı katkıyla komple bir guard olan Jones, neredeyse hiç çıkmadan 39:13 dakika sahada kaldığı karşılaşmayı 19 sayı, 8-11 isabet, 4 ribaund, 10 asist, 3 top çalma ile tamamladı ve 31 verimlilik puanına ulaşarak haftanın en değerli oyuncusu ödülünün sahibi oldu.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

Chris Jones (FE Bursaspor): 31 verimlilik puanı
Jordan Theodore (Beşiktaş SS): 28 verimlilik puanı
Jordan Morgan (P.Karşıyaka): 26 verimlilik puanı
Jordon Crawford (MY Afyon Bld.): 21 verimlilik puanı
Krunoslav Simon (A.Efes): 21 verimlilik puanı

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:

Egemen Güven (Türk Telekom): 17 verimlilik puanı
Erdi Gülaslan (MY Afyon Bld.): 16 verimlilik puanı
Barış Ermiş (Tofaş): 16 verimlilik puanı
Samet Geyik (Beşiktaş SS): 15 verimlilik puanı
Yiğit Arslan (Galatasaray DS): 15 verimlilik puanı

egemen telekom ile ilgili görsel sonucu

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …