Güncel Haberler

Obradovic: “Sürekli Aynı Oyuncularla Oynamak Mümkün Değil.”

Fenerbahçe Beko ‘da koç Zeljko Obradovic takımının uzatma sonunda yendiği ALBA Berlin maçından sonra şu açıklamaları yaptı:

“Maça çok iyi başladık. İlk çeyrekte hem hücum hem de savunmada çok iyi oynadık. Sonra da ikinci çeyrek geldi. Reaksiyonumuz çok kötüydü. Takımda değişiklikler yaptım ve çok kötüydü. Maçtan önce ALBA ile ilgili çok konuştuk, pes etmediklerinden söz ettik. Hep oyunun içinde kaldıklarından, çok hızlı oynadıklarından, iyi hücum ettiklerinden ve iyi ribaund aldıklarından söz edip yakın oynamamız gerektiğini söyledik. Maçın bizim için de kazanmanın kolay olabileceği son dakikalarda sonucu belli oldu. Böyle anlarda nasıl oynamamız gerektiğini bilmemiz gerekli. Bugün o anlarda kazanmak kolay olabilirdi ama bu basketbol, olan oldu ve maç uzatmaya gitti. İki takımın da kazanma şansı vardı.

ALBA’yı bugünkü oyunlarından ötürü tebrik ederim. Takımım ve oyuncularım ikinci çeyrek hariç hep savaştı ve güzel bir performans sergiledi. Ama maçın kritik anlarında yeterli konsantrasyonumuz yoktu ve bunun üzerine çalışmamız lazım.

Sakatlıktan dönen oyuncularımızın biraz daha zamana ihtiyacı var. Sadece iki idmanla dönmeleri mümkün değil. Sürekli aynı oyuncularla oynamak da mümkün değil. Kostas (Sloukas), Melih (Mahmutoğlu), Derrick (Williams) ve Gigi (Datome) her maçta uzun süreler sahada kalıyor. Diğer oyuncuların da takıma katkısına, yardımcı olmasına ihtiyacımız var. Son birkaç gündür yaptığımız idmanlarda da oyuncular çok iyiydi.

Savaşan, kazanmanın yolunu bulan oyuncularımız sayesinde uzatmada gelen önemli bir galibiyetti. Ayrıca inanılmaz desteklerinden ötürü taraftarımıza da teşekkürler.”

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …