Güncel Haberler

Fenerbahçe Uzatma Sonunda Alba’yı Geçebildi

Turkish Airlines Euroleague 12.hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko konuk ettiği Alba Berlin karşısında çok zorlansa da uzatma sonunda 107-102 kazanmayıbildi. Bu sonuçla sarı lacivertliler 5.galibiyetine ulaşırken Alman ekibi ise 4 galibiyette kaldı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Fenerbahçe Beko‘da Kostas Sloukas 23 sayı, 3 ribaund, 10 asist ile double-double yaparken Nando De Colo 18 sayı, 2 ribaund, 3 asist ve Melih Mahmutoğlu 17 sayı ile galibiyetin mimarları oldular.

Alba cephesinde ise Rokas Giedraitis 19 sayı, 5 ribaund, 2 asist, Luke Sikma 18 sayı, 8 ribaund, 4 asist ve Martin Hermannsson ile Niels Giffey 12’şer sayıyla takımlarını ayakta tutan isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Sarı lacivertliler maça çok istekli ve agresif başladılar. Sloukas takımı çok iyi organize ederken son maçların formda isimleri Melih ile Datome de takımın skor yükünü çektiler. Ancak ikinci çeyrekle beraber sakatlıktan yeni dönen ve önemli maç eksikleri bulunan De Colo, Westermann, Kalinic üçlüsünü koç Obradovic’in aynı anda kullanmaya çalışması ritmimizi tamamen düşürdü. Sadece 11 sayı bulabildiğimiz bu çeyreğin ardından rakibe özgüven kazandırdık, yeniden maça ortak oldular. 3.çeyrekte toparlandık ve Sloukas’ın sazı eline alması, Lauvergne’i pota altında verimli kullanmaya başlamamız ve De Colo’nun kendine gelmesiyle tekrar bir adım öne geçtik. Son çeyrekte ise bu avantajımızı kullanamadık. Gerek basit top kayıpları gerek verdiğimiz hücum ribaundları hep Alman ekibini oyunun içinde tuttu ki son bölümdeki faul atışlarında verdiğimiz hücum ribaundu canımızı çok yaktı ve eşitliği getirip maçı da uzatmaya götürmelerini sağladı biz son hücumdan faydalanamayınca. Uzatma bölümünde De Colo sorumluluk alırken Melih ile Williams’ın enerjisi ile de bir adım öne fırlamayı başardık ve bu sefer hata yapmayıp bu üstünlüğü son ana kadar koruyarak beklediğimizden çok fazla zorlansak da kazandık.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Ataman, Maccabi Yenilgisi Ardından Konuştu

Turkish Airlines Euroleague play-off serisi ilk maçında Panathinaikos OAKA’da konuk ettiği Maccabi Tel Aviv’e 87-91’lik skorla yenilerek …