Güncel Haberler

Türkiye Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (4.Hafta)

Yeni isim sponsoruyla ING Türkiye Basketbol Süper Ligi‘nde 4.haftayı geride bıraktık. Maalesef kalitesi düşük maçlar da izledik ama neyseki bizlere mücadeleleri ve oynadıkları pozitif basketbolla keyifli takımlar da vardı. Gelin birlikte bu haftanın panoramasını mercek altına alalım ve tabi her zamanki gibi ödülleri sahiplerine verelim alkışlarla.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Artık belki tekrara düşüyoruz ama haklarını vermek lazım… Sanırım Frutti Extra Bursaspor‘dan bahsettiğimi tahmin ediyorsunuzdur. Koç Erdoğan yönetimindeki ligimizin yeni ekibi gerçekten sergilediği mücadele, kaliteli basketbol ve savaşçı kimlikle alkışları fazlasıyla hakediyor. Chris Jones ve Allerik Freeman ikilisi ile rakiplerin korkulu rüyası olmaya devam ediyorlar ve dişli Ormanspor karşısında da deplasmanda olmalarına rağmen geriden gelip müthiş bir efor sarf ederek galibiyete uzandılar ki bu sefer pota altında Olaseni’yi de devreye sokrarak önümüzdeki haftalar için de önemli bir hamle yapmış oldular. İkinci yarıda 10 sayı farktan geri gelmeleri ve bunu hücumda müthiş bir verimlilikle oynayarak, bir devrede tam 48 sayı bularak yapmaları takdiri hakediyor. Bu sezon ligimizin flaş takımı olan Bursaspor 4.haftanın ardından cebine 3.galibiyetini koydu. Bize de bir kez daha alkışlarla onlara haftanın takımı ödülünü takdim etmek düşüyor.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

2.13 boyunda 1994 doğumlu olan Darüşşafaka Tekfen‘in genç Trinidad Tobago’lu uzunu Johnny Hamilton bu hafta pota altında tam anlamıyla esti gürleri Gaziantep karşısında. Takımının bulduğu 76 sayının 21’ine imza atarken 5 hücum ribaundu ile takım arkadaşlarına ikinci şans sayısı kazandırdığı gibi rakibin de savunma direncini defalarca kez kırdı. 21 sayı, 10 ribaundla double-double yaparken Daçka’nın çemberi korumasında ne kadar önemli bir rolü olduğunu da yaptığı 4 blokla göstermiş oldu. Her iki pota altında da dominant bir performans sergileyen genç uzun, oyun içindeki konsantrasyonunu bu şekilde arttırmaya devam ettiği sürece Daçka’nın bu sezonki en büyük kazanımlarından biri olacak. Bu haftaki harika performansıyla da ligimizin en değerli oyuncusu olmayı fazlasıyla haketti.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

Aaron Harrison (Galatasaray Doğa Sigorta): 23 verimlilik puanı
Onuralp Bitim (Pınar Karşıyaka): 24 verimlilik puanı
Matt Lojeski (Tofaş): 22 verimlilik puanı
Burak Can Yıldızlı (Beşiktaş Sompo Sigorta): 24 verimlilik puanı
Johnny Hamilton (Darüşşafaka Tekfen): 32 verimlilik puanı

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:

Onuralp Bitim (Pınar Karşıyaka): 24 verimlilik puanı
Burak Can Yıldızlı (Beşiktaş Sompo Sigorta): 24 verimlilik puanı
Sertaç Şanlı (Anadolu Efes): 16 verimlilik puanı
Sinan Güler (Darüşşafaka Tekfen): 18 verimlilik puanı
Dorukhan Engindeniz (OGM Ormanspor): 21 verimlilik puanı

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …