Güncel Haberler

RESMİ: Mert Akay Bilmecesi Can Sıkıcı Şekilde Çözüldü!

Geçtiğimiz sezon koç Ernak’ın gelişim göstermesi için Euroleague sahnesinde bile kendisine güvenip Darüşşafaka Tekfen forması ile sahaya sürdüğü, gösterdiği performansla da alkışları toplayan Mert Akay maalesef yaz döneminde aldığı “ilginç” kararla herkese şaşırtmıştı.

Henüz 19 yaşında olan Mert, kulübün okuluna göre antrenman programı hazırlaması, hatta transfer politikasını bile kendisine göre revize etmesine aldırış etmeyerek, hatırlayacağınız üzere kulübünden izinsiz olarak Sırbistan’ın düşük seviyedeki takımlarından Dynamic Belgrade ile anlaşmıştı. Daçka bu durumu FIBA’ya taşımış ve FIBA da kararını temsilcimiz lehine vermişti.

Ancak tüm kulüpleri ilgilendiren ve emsal niteliğindeki bu kararın detaylarında oyuncu yetiştiren kulüplerin epey canını sıkacak bir nokta ortaya çıktı. FIBA oyuncunun takımdan ayrılabilmesi için ödenmesi gereken tazminatı, bir başka deyişle oyuncu yetiştirme bedelini sadece 15 bin Euro gibi skandal niteliğinde bir bedel olarak belirlemişti.

Tabi bu düşük bedeli ödemeyi hemen kabul eden Sırp ekibi genç oyuncuyu Daçka’nın elinden tam tabiriyle “kaparak” Belgrad’a götürdü ve sözleşme imzalattı. Hatta Pazar günü Sırbistan liginde oynayacakları Borac Cacak maında da kendisinin sahada olacağını resmi açıklamayla da duyurdular.

Dynamic Belgrade takımının bir menajerlik şirketi tarafından desteklendiği biliniyor. Dolayısıyla umarım bu transferin amacı eskiden futbolda daha çok gördüğümüz hülle* yolunun önünü açmak olmamıştır.

*Genelde büyük takımların uyguladığı bir yöntemdir. Oyuncu transferi esnasında devreye girip kulüp ismini duyurarak maliyeti yükseltmemek için önce oyuncuyu anlaşmalı oldukları küçük bir takıma transfer ettirip sonrasında buradan bedelsiz olarak kadrolarına katmaları.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sarıca, Bodrum Galibiyeti Sonrası Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum Spor karşısında çok zorlandı …