Güncel Haberler

RESMİ: Sigortam.net İTÜ’den Tecrübeli Guard Hamlesi

Türkiye Basketbol Süper Ligi‘nin yeni takımlarından Sigortam.net İTÜ lige geç davet edilmesinin de etkisiyle yabancı hamlelerini daha yeni tamamlayabildi 2 haftanın ardından. İlk 2 hafta onlar için hedef olmayan maçlar oynadıkları için aslında çok da bir şey kaybetmiş değiller.

Daha önce ülkemizde Pınar Karşıyaka forması da giymiş olan ve son olarak İtalya Serie A2’de Jesi forması giymiş olan tecrübeli oyun kurucu Kevin Dillard ile sözleşme imzaladılar.

1.83 boyunda olan 1989 doğumlu tecrübeli guard geçtiğimiz sezon Serie A2’de 22 maçta görev alırken 15.2 sayı, %35.7 3sayı, 4.8 ribaund, 5.8 asist ile komple bir performans sergilemişti. 2016-17 sezonunda Karşıyaka forması ile de ligimizde benzer performansları sergilemişti Dillard. Genç yabancılardan kurulu İTÜ’de Kerem Gönlüm ve Cenk Akyol ile birlikte takıma ağabeylik yapması ve saha içinde koç Yapıcıer’in eli ayağı olması beklenecek. Skorer kimliği de bulunan ancak daha çok takımı oynatmayı seven bir guard olarak bilinen Dillard, mental olarak iyi durumdaysa takımdaki Goodwin, Coleby ve Williams isimlere seviye atlatabilecek, daha verimli hale getirebilecek bir guard ki savunma konusunda da ortalamanın üstünde bir guard. Afyon ve Büyükçekmece ile birlikte girecekleri düşmeme yarışında önemli bir hamle yapmış oldular bu transferle.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sarıca, Bodrum Galibiyeti Sonrası Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum Spor karşısında çok zorlandı …