Güncel Haberler

NBA’de Serbest Olan Uzun Oyuncular (Fenerbahçe Arayışta)

Fenerbahçe Beko‘da koç Obradovic’in açıkladığı üzere teknik ekiple yönetim 4-5 numara rotasyonuna bir takviye yapabilmek için görüşmelerini sürdürüyor. Vesely’nin halen iyileşmemesi, Lauvergne’nin belirsizliği Williams, Berkay ve Ahmet’i uzun rotasyonunda çok yanlız bırakmış durumda.

Fenerbahçe‘nin Avrupa piyasasından biri uzunu kadrosuna katması pek gerçekçi bir ihtimal gibi görünmüyor çünkü bir çok uzun zaten Euroleague takımları tarafından kapılmış durumda. Tabi Eurocup takımları ile anlaşıp Euroleague çıkış maddesi olan isimler de ortaya çıkabilir, bekleyip göreceğiz. Ayrıca hazırlık döneminde kadroda yer alan Buva ve Stimac da elbette B planı olarak düşünülebilir. Adı geçen Boucher, Malcolm Thomas ve Seraphin gibi isimlerin de halihazırda bonservissiz çıkamayacakları kontratları bulunuyor, bu nedenle kolay hamleler değil.

Peki sarı lacivertliler NBA piyasasından kimleri gözüne kestirebilir, kimler serbest oyuncu statüsünde, gelin birlikte bakalım:

  • Jason Smith (2.13 – 33y)
  • Amir Johnson (2.06 – 32y)
  • Eric Moreland (2.08 – 27y)
  • Terrence Jones (2.06 – 27y)
  • Angel Delgado (2.08 -24y)
  • Salah Mejri (2.18 – 33y)
  • Marcin Gortat (2.11 – 35y)
  • Joakim Noah (2.11 – 34y)
  • Kenneth Faried (2.03 – 29y)

Özellikle son 3 isimden birinin ülkemizde ve Euroleague forma giyme ihtimali bile tüm basketbolseverleri heyecanlandıracaktır elbette. Henüz bir kontrat alamadılar NBA’den ve özellikle Gortat ile Noah Avrupalı oyuncular olmalarının da etkisiyle emekli olmadan önce son 1-2 sezonlarını Avrupa’da geçirmek isterler ama tabiki Fenerbahçe yönetimi kesenin ağzını açabilirse.

Diğer taraftan Dallas’dan ayrılan Salah Mejri, Çin Ligi ekiplerinden Liaoning ile sadece 17-22 Eylül arasında oynanacak Doğu Asya Süper Ligi için kontrat yapmıştı ve ay sonunda serbest kalacak. Dünya Kupası’nda Tunus’u taşıyan Mejri, bu turnuvada 22.0 sayı, 8.5 ribaund, 2.8 blok ortalamalarıyla oldukça başarılı bir performans sergilemişti. Dolayısıyla sarı lacivertliler için net hedeflerden biri olmalı ki bence Eurolegue’de de çok iyi iş yapar. Siz ne dersiniz?

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …