Güncel Haberler

2019-20 Euroleague Sezonunun En İyi 10 Transferi

Euroleague takımları için yaz ayları oldukça hareketli geçti ve çok önemli hamlelerin yapıldığı bir transfer dönemine sahne oldu. Bir çok takım Final Four yarışı için takımlarını geliştirdiler ve yeni silahlar kattılar kadrolarına. Organizasyonun resmi sitesi Euroleague.net de bu transfer hamleleri arasından en iyi 10 tanesini belirleyip paylaştı.

10. Jacob Wiley – Panathinaikos

Yeşiller’in diğer yaptığı Tyrese Rice, Jimmer Fredette ve Wesley Johnson gibi hamleler daha çok ses getirmiş olsa da Jacob Wiley’i çaktırmadan kapmaları aslında çok daha önemli bir hamleydi. Under-sized uzunların bir temsilcisi olan Birleşik Amerikalı uzun atletik özellikleri ve zamanlaması sayesinde yaptığı bloklar artı alley-oop’lar ile dikkat çeken bir isim. 2018-19 sezonunu Gran Canaria forması ile Liga Endesa’da tamamlamış ve 16.4 sayı, 5.2 ribaund istatistikleri ile tamamlamıştı. Çalışkan bir oyuncu olan ve her gün kendisini geliştiren Wiley, Pana pota altına aradığı direnci, enerjiyi ve sertliği getirebilecek bir uzun.

jacob wiley pana ile ilgili görsel sonucu

9. Jordan Mickey – Real Madrid

İspanyol devi bu sezon sadece 2 transfer hamlesi yaptı belki ama ikisi de kadrolarına net şekilde sınıf atlatacak isimlerdi. Bu isimlerden biri de geçtiğimiz sezon Khimki forması ile Euroleague’de çaylak sezonunu ses getirecek bir biçimde tamamlayan Mickey oldu. Geçtiğimiz sezon verimlilik puanında 15.4 ile 10.sırada yer alırken 14.2 sayı ortalaması ile bu alanda 5. ve 1.07 blokla da bu alanda yine 5. sırada yer almıştı. Pota altında çok tehlikeli bir silah olan Mickey, dış şutları ile oyunu açabilen de bir uzun. Mobil bir uzun olmasıyla beraber de Real Madrid’in tam saha basketboluna tam uyum sağlayabilecek bir isim.

mickey real madrid ile ilgili görsel sonucu

8. Kevin Punter – Olympiakos

Euroleague’de yarışmacı olmak isteyen her takımın önemli hücum silahları olması gerekiyor ve Punter de kuşkusuz bu cephaneyi Olympiakos’a sağlayabilecek bir oyuncu. Komple skorer teriminin tam olarak altını doldurabilen bir oyuncu Punter. Her mesafeden şut tehditi olan, dribbling üstü kendi şutunu yaratabilen artı yakala-at pozisyonlarında da ceza kesici olarak etkili bir skorer. Ancak Punter henüz bu seviyede hiç oynamadığını, Euroleague’de çaylak olacağını da unutmamak gerekli. Diğer taraftan zor pozisyonları oldukça kolaymış gibi gösteren soğuk kanlı sitili ve etkili şutları ile adaptasyon sürecini hızlıca tamamlayacağını düşünüyorum. Olympiakos hücumlarına sınıf atlatmasını bekliyorum.

punter olympiacos ile ilgili görsel sonucu

7. Gustavo Ayon – Zenit

Geldik sezonun en büyük sürprizlerinden birine. Meksikalı tecrübeli pivot Real Madrid’den sonra kariyerine Avrupa’da devam etmeyeceğini söylemişti ama Zenit hızlı ve cömert bir teklifle onu bu fikrinden caydırmayı başardı. 2 kez Euroleague şampiyonluğuna ulaşmış olan yürüyen tecrübe, alçak posttaki mükemmel pivot hareketleri, üstün sezgileri ve pozisyon bilgisi ile ribaundları özellikle rakip pota altında domine etmesi ile önemli bir hücum silahı. Diğer taraftan tam 11 transferle kadrosunu yenileyen Zenit kadrosuna liderlik etmesi de beklenen çok kaliteli bir karakter, rol model.

ayon zenit ile ilgili görsel sonucu

6. Stefan Jovic – Khimki

Khimki kadrosunda çok önemli skorerleri, Shved, Karasev, Gill ve Timma’yı bir araya getirdi. Tek eksikleri ile organizasyon yönü kuvvetli, önce pası düşünen saf bir oyun kurucu takviyesiydi. İşte bunu da yaptıkları nokta atışı Jovic hamlesi ile yapmış oldular. Fizikli ve uzun boylu bir guad olan Jovic savunmada çok önemli bir silah olduğu gibi Euroleague’de bir maçta en fazla asit rekorunu (19) da halihazırda elinde tutuyor. Etrafında birbirinden kaliteli oyuncular ve yıldızlar bulunan Jovic, onları en verimli şekilde devreye sokmaya ve kariyerinde bir basamak daha yukarı çıkmaya çalışırken, “lider” olma yolunda önemli adımlar atmaya da başlayacak.

stefan jovic serbia ile ilgili görsel sonucu

5. Mike James – CSKA Moskova

Geçtiğimiz sezonun Alphonso Ford en skorer oyuncu ödülünün sahibi Mike James, son şampiyonun kadrosuna dahil oldu ve bu hamle hem James hem de CSKA için kazan-kazan olarak düşünülebilir rahatlıkla. Higgins, Rodriguez ve De Colo’nun ayrılmalarının ardından CSKA’nın bir arka alanda bir skor opsiyonuna ihtiyacı vardı ve bu konuda mükemmel bir isim buldular. James geçtiğimiz sezon Milano forması ile 30 maçın tamamında ilk beşte başlamış ve 19.8 sayı ortalaması ile mücadele etmişti. Patlayıcı bir skorer, müthiş bir penetreci ve sınır tanımayan bir şut mesafesine sahip. Ayrıca kariyeri boyunca tüm el yakan topları kullanan ve sorumluluk almaktan kaçınmayan bir skorer oldu James. Geçtiğimiz sezon Euroleague’in en iyi ikinci beşine seçilen James, CSKA’nın yeni sezonda da şampiyon ünvanını koruması için çalışacak.

mike james cska ile ilgili görsel sonucu

4. Greg Monroe – Bayern Munich

Tabiri caizse kaya gibi bir oyuncu Monroe ve tecrübesi artı alçak posttaki müthiş etkinliği ile Bayern’e liderlik etmek için hazır durumda. Monroe basketbol dünyasında her geçen gün sayısı azalan geleneksel uzunlardan biri, alçak postta tecrübesi ve güçlü fiziği ile durdurulması zor bir isim. Pota altındaki etkinliği ile Bayern hücumlarına önemli katkı yapacağı gibi ribaundlar konusunda da adından sıkça söz ettirecek ve bizlere bol bol double-double performanslar sunabilecek bir uzun. Diğer taraftan alçak postta kendisine gelen ikili sıkıştırmalar sonrası da takım arkadaşlarını, ceza atıcılarını rahatlıkla topla buluşturabilecek bir pasör. 29 yaşında olmasına rağmen tekrar çaylak dönemini yaşayacak. Bu nedenle sezonun ilk bölümü onun için NBA – Euroleague adaptasyon süreci olarak geçecektir ama tecrübesi ile sorun yaşamayacağını düşünüyorum.

greg monroe bayern ile ilgili görsel sonucu

3. Sergio Rodriguez – Olimpia Milano

CSKA ile Euroleague şampiyonluğu uzanan El Chacho’nun artık yeni bir görevi var, Milano’yu tekrar özledikleri seviyeye, yükseklere taşıyabilmek. CSKA’daki kadar olmasa da İtalyan ekibinde de etrafında çok yetenekli takım arkadaşları var ve bu sefer İspanyol maestronun tecrübesine çok daha fazla ihtiyacı olan bir ekip var. Ayrıca daha önce Madrid’de birlikte çalışmış olan Messina ve Rodriguez takımda Euroleague şampiyonluğu tecrübesine sahip yegane isimler konumundalar. Bu nedenle de Rodriguez’in Messina’nın basketbol sistemine aşina olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. İspanyol guard sihrini artık Milano’ya taşıyor, taraftarlar onun kritik üçlükleri ve harika pasları net bir basketbol keyfi yaşayacaklar.

sergio rodriguez milano ile ilgili görsel sonucu

2. Nando De Colo – Fenerbahçe Beko

De Colo NBA sevdasından vazgeçip Euroleague geri döndüğünden beri tartışmasız ligin en dominant oyuncularından biri, hattta ilki. Son 5 sezonda topladığı 2867 verimlilik puanı, ürettiği 2496 sayı, aldığı 755 faul ve bulduğu 616 isabetli serbest atışla bu alanların hepsinde lider konumda. Bu 5 yıllık dönemde 2 kez kupayı kaldırma başarısı gösterirken, 5 Final Four’un tamamında forma giydi ve tüm sezonlarda da Euroleague En İyi Beşlerine seçilme başarısını gösterdi. De Colo aynı zamanda Euroleague’de tüm zamanların en yüksek yüzdeli serbest atış kullanan oyuncusu ünvanına da sahip %93.8 ile. De Colo ve koç Obradovic ortaklığını sahada izlemek Fenerbahçeli taraftarlara keyif verecekken rakipler için ise adeta bir kabus olabilir.

de colo fenerbahçe ile ilgili görsel sonucu

1.Nikola Mirotic – FC Barcelona

Mirotic kariyerinin en verimli döneminde NBA’de kalmak yerine Avrupa kıtasının zirvesine Euroleague’e dönmeyi ve Barcelona’yı favori takım yapmayı tercih etti. Karadağ asıllı İspanyol oyuncu 2014 yılında Euroleague’den ayrıldığında da zaten bir süper yıldızdı, 2 kez Yükselen Yıldız ödülünün sahibi olmuş, 2 kez en iyi Euroleague beşlerine seçilmiş ve 2013-2014 yıllarında Real Madrid ile üst üste 2 final maçında forma giymişti. Mirotic NBA’de de 5 başarılı sezon geçirmiş ve 12.3 sayı, 5.9 ribaund istatistikleri ile mücadele etmişti. Halen başarıya aç olduğunu söyleyen tecrübeli oyuncu Euroleague kupasını Barcelona’ya getirmek için tüm yeteneklerini sahneleyecek.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …