Güncel Haberler

İspanya İki Uzatma Sonunda Avustralya’yı Geçip Finale Çıktı

Dünya Kupası ilk yarı final maçında İspanya son ana kadar nefeslerin tutulduğu ve çift uzatmaya giden mücadele sonunda Avustralya‘yı 95-88 yenerek adını finale yazdırdı.

İspanya hücumda maça iyi başlayan taraf oldu ve hemen x-faktör Juancho’yu devreye soktular. Mills karşısında da iyi savunma yaptılar ve Avusturalya toparlanmakta zorlandı. Ancak sonrasında Dellavedova ve Goulding’den gelen ekstra üçlüklerle kendilerine geldiler ve Mills’in de ısınmasıyla maça ortak oldular. Llull’un son saniye üçlüğüyle İspanya ilk çeyreği 22-21 önde tamamladı.

İkinci çeyrekte Avustralya’nın sert savunması karşısında İspanyollar üretimde çok zorlandı. Rubio dışında alternatif bulamadıkları gibi rakibin Creek, Kay ve Landale gibi ismleri de devreye sokmasına engel olamadılar. Çeyreğin son bölümünde ise koç Scarriola’dan gelen alan savunması hamlesi Avustralya’nın vemİlls’in temposunu düşürdü, soyunma odasına 37-32 önde girdi koç Lemanis’in öğrencileri.

Üçüncü çeyreğe Mills ile yine mesaj vererek başlayan Avustralya karşısında İspanya Gasol’ün etkili oyunuyla karşılık verdi ve maçtan kopmadı. Farkın çift hanelere çıkmasının ardından koç Scarriola’dan gelen mola ile Llull devreye girdi ve takımını ayakta tuttu. Son bölümde Rubio’nun da tekrar kendine gelmesi ve oyunun her iki alanında da verimli işler yapmasıyla farkı eritti İspanya, son çeyreğe Avustralya’nın 55-51 üstünlüğü ile girildi.

Final çeyreği çok sert başladı, takımlar birbirlerine çember göstermediler. Ancak Avusturalya Mills’i devreye sokmanın yanı sıra Kay’den gelen x-faktör katkısı ile farkı tekrar 8 sayıya çıkarmayı başardı, bu bölümde daha istekli ve enerjik bir görüntü çizdiler. Zaman zaman çok basit hatalar yapmış olsa da yine sahneye çıktı ve çift hanelere çıkan farkı üst üste 5 sayı ile eritti. Ardından 1-4 savunma ile Mills’i etkisizleştirip Avustralya’nın düzenini bozan İspanya farkı 1 sayıya kadar indirdi. Avustralya 70-69 öndeyken son topta Rudy’nin etkili savunması karşısında basit bir top kaybı yapan Mills şansı İspanyollar’a verdi. Çizgiye giden Gasol hata yapmadı ve 71-70 öne geçirdi takımını. Ardında topu Mills’e teslim eden Avustralya istediğini aldı ve en iyi faul atıcısını çizgiye gönderdi son saniyede ama yıldız guard atışlardan birini kaçırınca 71-71 ile uzatmaya gittik.

Uzatma bölümünde Gasol yine İspanya adına sahnedeki isimdi, bulduğu 5 sayıyla takımına nefes aldırdı. Ancak Avustralya hemen cevap vererek skoru dengeledi, maçtan kopmadı. Bitime 14 saniye kala Gasol’ün faulü sonrası Mills çizgide hata yapmadı ve 80-78 öne geçirdi takımını. Bitime 4.6 saniye kala ise bu kez Gasol çizgiye gitti ve o da ikide iki yapınca maç 80-80 ile yeniden uzatmaya gitti.

İkinci uzatma bölümünde İspanya artık üstünlüğü tamamen eline geçirdi. Savunmada rakibini durduran ve Mills’in devreye girmesini engelleyen İspanyollar hücumda da Llull’dan üst üste gelen 2 üçlükle farkı açmaya başladı. Gasol’ün de pota altındaki etkinliğini durduramayan Avustralya’nın nefesi daha fazla yetmedi ve 7 sayı farkla kaybetmekten kurtulamadılar.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

İspanya’da Marc Gasol 33 sayı, 6 ribaund, 4 asist, 2 blok ile MVP performansı sergiledi. Ricky Rubio 19 sayı, 7 ribaund, 12 asist ile double-double yaparken, kritik anlarda sahnede olan Sergio Llull da 17 sayı, 2 ribaund, 6 asist ile galibiyetin mimarlarından oldu.

Avustralya’da ise Patty Mills 34 sayı, 3 ribaund, 2 asistlik performansı ile adeta tek başına takımını ayakta tuttu. Ona çift haneli skor katkısı verebilen diğer 2 isim 16 sayı, 11 ribaund ile Nick Kay ve 12 sayı, 9 ribaund ile Aron Baynes oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Anadolu Efes, Fransa’dan Galibiyetle Dönmek İstiyor

Turkish Airlines Euroleague 25. hafta mücadelesinde Anadolu Efes, Fransa’da LDLC Asvel Villeurbanne’a konuk oluyor. 24 …