Güncel Haberler

Yunanistan Zor da Olsa Yeni Zelanda Engelini Geçti

Dünya Kupası F grubu mücadelesinde Yunanistan zor da olsa Yeni Zelanda‘yı 103-97 yenerek ikinci tur biletini kaptı. Yeni Zelanda ise klasman grubunda millilerimiz, Japonya ve Karadağ ile ilk 2 mücadelesi verecek Olimpiyat elemeleri biletini kapabilmek adına.

Maça hücumda yüksek verimlilikle başlayan Yunanistan ilk çeyreği 28-19 ile önde kapatarak maçın kolay olabileceği izlemini verdi. Ancak ikinci çeyrekle beraber Yeni Zelanda da onlara aynı şekilde karşılık verdi ve devreye Yunanistan’ın 51-44 üstünlüğü ile girildi. Üçüncü çeyrekte rakibine ufak ufak yaklaşmaya devam eden Yeni Zelanda son çeyreğe girilirken farkı 5 sayıya kadar indirdi. Son çeyrekte müthiş bir çekişme vardı. İki takım da savunmada süngüleri tamamen indirdi ve maç at ata döndü. 32-31’lik çeyrek skorunun ardından Yunanistan zor da olsa 6 sayı farkla kazanarak adını ikinci tura yazdıran taraf oldu.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Yunanistan’da Giannis Antetokounmpo 24 sayı, 10 ribaund, 6 asist ile double-double yaparken Ioannis Papaetrou 16 sayı ve Nick Calathes 14 sayı, 4 ribaund, 5 asist ile ona destek oldular. Yeni Zelanda’da ise Corey Webster 31 sayı, 3 ribaund, 4 asist ile adeta tek başına savaştı. Tom Abercrombie 18 sayı, 6 ribaund ve kardeşi Tai Webster da 17 sayı, 2 ribaund, 3 asist ile ona destek olmaya çalışan isimler oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Itoudis ve Melih, Partizan Maçı Öncesi Açıklamalarda Bulundular

Turkish Airlines Euroleague 25. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko, Sırbistan ekibi Partizan’a konuk oluyor. Karşılaşma …