Güncel Haberler

Avusturalya Liderlik Maçında Litvanya’yı Yendi

Dünya Kupası H grubu mücadelesinde turnuvanın iki güçlü ekibi Avusturalya ile Litvanya grup liderliği için karşılaştı ve gülen taraf 87-82’lik skorla Avusturalya oldu. Bu sonuça koç Lemanis’in öğrencileri ikinci tura 3 galibiyet birden taşıyarak çeyrek final için büyük avantaj elde ettiler.

Maç beklendiği gibi yüksek tempoda başladı ama bundan daha çok faydalanan Avusturalya oldu ve ilk 10 dakikayı 27-19 önde geçtiler. İkinci bölümde de tempo aynen devam etti ve Avusturalya da farkı ufak ufak açarak devreye çift haneli farklarla 52-41 önde girmeyi başardı. İkinci yarının başında Litvanya’dan reaksiyon geldi, koç Adomaitis’in öğrencileri savunmayı sertleştirerek 3.çeyrekte yanlızca 16 sayıya izin verdi ve farkı tek hanelere indirdiler. Son çeyrekte de yavaş yavaş rakibine yaklaştı Litvanya ancak maçın son anlarında tecrübeli oyuncuları ile hata yapmayan Avusturalya 5 sayı farkla kazanmayı bildi.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Avusturalya’da Patty Mills 23 sayı, 2 ribaund, 2 asist ile en skorer isim olurken, Aron Baynes de 21 sayı, 13 ribaund, 2 asist ile double-double yaptı. Litvanya’da Marius Grigonis 19 sayı, 3 ribaund ile öne çıkarken, Lukas Lekavicius da 15 sayı, 2 ribaund, 3 asist ile mücadele etti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Anadolu Efes, Fransa’dan Galibiyetle Dönmek İstiyor

Turkish Airlines Euroleague 25. hafta mücadelesinde Anadolu Efes, Fransa’da LDLC Asvel Villeurbanne’a konuk oluyor. 24 …