Güncel Haberler

RESMİ: Türk Telekom’dan Johnson Hamlesi Geldi

Yeni sezonda ülkemizi FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde temsil edecek ekiplerden biri olan Türk Telekom guard rotasyonuna önemli bir takviye daha yaptı.

Geçtiğimiz sezon Fransa’nın Nanterre takımında izlemiş olduğumuz 1.91 boyundaki 26 yaşında olan NBA patentli guard Nick Johnson ile sözleşme imzaladılar.

Mart ayına kadar G-League’de Austin ve Wisconsin takımlarından boy gösteren, ABD’nin Dünya Kupası elemelerinde de 2 maçta milli formayı giyen Johnson, Mart ayında Nanterre ile imzalamış ve görev aldığı 17 Pro A maçında ortalama 20.3 dakika süre bulurken 9.8 sayı, %25.6 3sayı, 2.7 ribaund, 2.8 asist istatistikleri ile mücadele etmişti.

Johnson, sürati, atletizmi ve deliciliği ile ön plana çıkan bir guard. Her iki guard pozisyonunda da süre alabiliyor ama asıl yeri 2 numara diyebiliriz. Savunmada da karakterli bir oyuncu ve NBA tecrübesi de bulunması onun değerini arttırıyor. Ancak Nanterre kariyerinde de gördük ki dribbling üstü orta mesafeleri iyi olsa da dış şutları oldukça istikrarsız. Aslına bakarsanız Hunter ve Wiltjer’in olduğu takımda da onun dış şutlarına pek ihtiyacı olmayacak koç Gören’in. Daha çok deliciliği ve birebirlerdeki etkinliği ile savunmaları zorlaması beklenecek. ABD milli takımına da seçilmiş olması zaten mental olarak ne kadar olgun ve kaliteli bir isim olduğunun göstergesi. Campbell, Johnson, Hunter üçlüsünü çoğunlukla birlikte görebiliriz yeni sezonda ve delicilik-3 sayı tehditi konusunda dengeli bir üçlü olacaklarını düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …