Güncel Haberler

RESMİ: Afyon’dan Bir Çaylak Transferi Daha

Yeni sezona değişen yönetim ve mütevazi bir bütçeyle hazırlanan Afyon Belediyespor Lard’ın ardından bir yeni mezun yani çaylak ismi daha kadrosuna kattı.

Transfer döneminin ilk bölümünde yaprak kıpırdamayan Afyon’da son 2 günde 4.yabancı transferi tamamlandı ve Houston‘dan yeni mezun olan guard Corey Davis Jr. ile anlaştılar.

1997 doğumlu olan 1.85 boyundaki Davis geçtiğimiz sezon NCAA’de 17.0 sayı, %35.5 3sayı, 3.3 ribaund, 2.8 asist, 1.0 top çalma ile mücadele etmişti. Her iki guard pozisyonunda da oynayabilse de skorer kimliği ile Afyon’un onu daha çok 2 numarada kullanması bekleniyor ki zaten Crawford var saf 1 numara olarak.

Düzgün şut mekaniği ve sıçrayarak topu en yüksekte elinden çıkardığı mesafe tanımayan üçlükleri ile ön plana çıkan bir skorer. Hareketli ya da hareketsiz her pozisyondan dengesini sağlayıp şutunu gönderebiliyor. Her ne kadar üçlükler önceliği olsa da sürati ile rahatlıkla potaya gidip temasa rağmen dengeli bitirebilen, aynı zamanda pas opsiyonunu da değerlendirebilen bir guard. Savunmada üst seviyede olmasa da gelişime açık bir isim. Özetle Afyon, Avrupa basketboluna etkili bir skorer kazandırabilir bu hamle ile, eğer adaptasyon sorunu yaşamazsa. Crawford ile birlikte oynadıklarında fiziksel olarak sıkınıt yaşayabilirler ama açık alanda bu iki ismin liderliğinde çok keyifli bir Afyon izleyeceğimiz de bir gerçek.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sarıca, Bodrum Galibiyeti Sonrası Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum Spor karşısında çok zorlandı …