Güncel Haberler

2. Tur Bietini Çekya’ya Kaptırdık!

Dünya Kupası E grubu mücadelesinde ABD’nin ardından ikinci tura adını yazdıracak takımı belirleyecek maçta millilerimiz maalesef Çekya karşısında kötü bir oyun sergileyerek 76-91 kaybettiler. Bu sonuçla birlikte milli takımımız klasman maçları oynayacak ve ilk 23 takım arasında yer alarak Olimpiayat elemelerine katılmaya çalışacaklar.

Maça iyi bir giriş yaptık ve savunmada pota altını iyi koruyarak hücumda da Cedi ve Semih’in etkili oyunuyla üstünlüğü ele geçirdik. Ancak koç Grinzburg’dan gelen Auda hamlesi ivmeyi tamamen Çekya’nın lehine çevirdi. Tecrübeli solak uzun enerjisi ve her iki pota altındaki yırtıcılıığı ile başımızın belası oldu. Dengesi bozulan milliler hücumda da organize olamayınca tercih hataları yapmaya başladı ve bunların hepsinin cezasını hızlı hücumlarla kesti Çekya, ilk çeyreği 16-22 geride kapattık.

İkinci çeyrekte koç Sarıca da Metecan hamlesi ile aynı sertlik ve enerji ile karşılık verdi Çekya’ya, onun liderliğinde ribaundlarda sağladığımız üstünlükle tekrar maça ortak olduk. Ancak rakip de tecrübeli Schilb’in hücuma getirdiği verimlilikle tekrar vites arttırdı ve farkı açmaya başladı. Tecrübeli forvetin üçlüklerine çözüm bulamadık ve devreyi 35-43 geride kapattık.

Devrenin ardından nihayet koç Sarıca’dan beklenen 5 kısa hamlesi geldi ve kendine gelen milli takım Melih artı Furkan’ın etkili oyunuyla 8-0’lık seri yakalayıp maça yeniden ortak oldu skoru 53-53 yaparak. Koç Grinzburg hemen molasını aldı ve ardından Çekler Balvin ile pota altını işlemeye başladılar. Tekrar öne geçen ve ritim bulan rakibimiz karşısında hücumda tamamen dış atışlara yöneldik, organize olamadık ve isabetler de gelmeyince fark açılmaya başladı, 11 sayıya çıktı. Çeyreğin son bölümünde Cedi ile Melih’in üçlükleri imdadımıza yetişti ve final çeyreğine 60-66 geride girdik.

Koç Sarıca ilk yarıda inatla kullanmadığı Buğrahan’ı ikinci yarıda kullanmaya başlayınca hücumda daha organize olan ve boş üçlükleri bulmaya çalışan millilerimiz son çeyreğin başında da farkın açılmasına izin vermedi. Ancak bu etki de kısa sürdü, hücumda yine bocalamaya başladık ve bizim aksimize çok daha iyi organize olan çekler yeniden farkı çift hanelere çıkardılar. Cedi’nin sazı eline alması ve tek başına çabalarıyla farkı 3 dakika kala 8 sayıya kadar indirebildik. Ancak kalan bölümde ABD maçının mental ve fiziksel yorgunluğu oyuncularımızın üstüne tamamen çöktü, Ersan, Cedi, Furkan hepsi çaresiz bir görüntü çzidiler ve farkın 15 sayılara kadar çıkmasına engel olamadık.

EDİTÖR YORUMU:

Elbette her takım her maça kazanmak için çıkar ama bazen bu tip turnuvalarda stratejik düşünmemiz de gerekiyor. Tabi bu da tecrübeyi gerektiriyor… ABD maçını kazanmak elbette çok değerliydi ama o maçta mental ve fiziksel olarak o kadar yıprandı ki oyuncularımız sonrasında Çekya gibi diri ve dirençli bir takıma karşı oynamak çok zor olacaktı. Bunu hepimiz gibi koç Sarıca da biliyordu ama maalesef takımını iyi hazırlayamadı bu maça. Aslına bakarsanız kendi de pek iyi durumda değildi. Yorgun olduğunu net olarak gösteren Ersan’da fazla ısrar etmesi, Doğuş yerine Buğrahan tercihini yapmakta geç kalması, Semih’i oyunda tutarak Sertaç’da daha fazla ısrar etmemesi gibi bir çok hataya da imza attı. Wilbekin ara ara iyi oynasa da Furkan, Melih, Cedi, Ersan gibi isimlerle uyum sağlayabilecek saf bir oyun kurucu değil. Semih de artık son kez milli formayı giydi diye düşünüyorum, hatta umuyorum, diliyorum! Özetle tecrübesizlik, düzensizlik ve tüm kurşunumuzu ABD maçında harcamamızın cezasını ilk turdan elenerek çektik. Bu moralle Olimpiyat elemeleri için oynayacağımız klasman grubunda Yeni Zelanda ve Karadağ’a karşı ne yaparız tahmin etmek güç ama önemli olan eksiklerimizi net olarak görüp kabul etmemiz, sizinle gurur duyuyoruz, elinize sağlık, canınız sağolsun gibi temennilerin yanı sıra yukarıdaki eksiklerimizi de görmek, anlamak…

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Çekya’da maçın adamı 17 sayı, 11 ribaund, 2 blok ile double-double yapan ev uzun Ondrej Balvin olurken, Vojtech Hruban 18 sayı, 4 ribaund, 3 asist, Patrik Auda 16 sayı, 9 ribaund ve Jaromir Bohacik 15 sayı, 4 ribaund, 4 asit ile mücadele ettiler.

Milli takımımızda ise Cedi Osman 24 sayı, 3 ribaund, 3 asist ile skor yükünü üstlenirken, Furkan Korkmaz 16 sayı, 4 ribaund ve Melih Mahmutoğlu 14 sayı ile ona destek olmaya çalıştılar ama yeterli olmadı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

FIBA Dünya Sıralaması: ABD Yeniden Zirvede ve Maalesef Türkiye İlk 20 Sıranın Dışında…

2023 Dünya Kupası’nın sona ermesinin ardından FIBA da Dünya Sıralaması’nı turnuvada alınan sonuçlara göre güncelledi. …