Güncel Haberler

RESMİ: Afyon’a Sloven Kısa Forvet

Yeni sezon hazırlıkları ve transfer hamleleri için geciktiğini bilen Afyon Belediyespor yönetimin belli olması ve koç Can Sevim ile yola devam edilmesinin ardından hızlıca planladığı hamleleri resmileştirdi.

5.yabancı hamlelerini de son olarak Almanya’nın Bayreuth takımında izlediğimiz 1.96 boyunda olan 1994 doğumlu Sloven kısa forvet Gregor Hrovat ile yaptılar.

Geçtiğimiz sezon BBL’de 33 maçta görev alan Hrovat 20.5 dakika parkede kalırken 9.9 sayı, %34.6 3sayı, 2.3 ribaund, 2.8 istatistikleri ile ve Şampiyonlar Ligi’nde ise 16 maçta 23.1 dakikada 8.9 sayı, %31.0 3sayı, 2.9 ribaund, 4.2 asist istatistikleri ile katkı vermişti. Hrovat, aynı zamanda Slovenya’nın Dünya Kupası elemelerinde de milli takım formasını giymişti.

Afyon iki süratli ve skor opsiyonu yüksek guard, Crawford ve Davis hamlesinden sonra 3 numara için gayet doğru bir hamle yaptı. Hrovat, takım oyununa yatkın ve sahada herşeyi 7/10 seviyesinde yapabilen, her eve lazım bir forvet. Elbette bir yıldız ya da önemli bir skor opsiyonu değil. Ancak ribaundlara katkı veren, topla haşırneşir olabilen, pas kalitesi yüksek olan ve gerektiğinde açık alanda da ceza şutları ile yarı sahada da takımına skor katkısı verebilen bir görev adamı. Ayrıca savunmada da sertliği ve fiziksel temastan kaçmaması ile Aldridge ile birlikte forvet rotasyonunda iyi iş çıkaracaklardır. Avrupalı olduğu için uyum sorunu yaşamasını da beklemiyorum, hemen formasını giyip katkı verebilecek bir isim.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …