Güncel Haberler

Milliler 17-32 Klasman Maçlarına Çıkıp Tokyo Olimpiyat Elemeleri Bileti Kovalayacak

Milli takımımızı Dünya Kupası ilk tur gruplarında oynadığı 3 maçtan sadece 1 galibiyet alarak son 16 takım arasına kalma şansını yitirdi ve artık 17-32 arasındaki sıraları belirleyecek klasman gruplarında mücadele edecekler.

Ay-yıldızlılarımımız bu maçların ardından 17-23 sıra arasındaki 7 takımdan biri olabilirse 2020 Tokyo Olimpiyatları elemelerinde yer alma şansı kazanacaklar.

Tıpkı 2.tur gruplarına olduğu gibi klasman gruplarına da takımlar ilk turdaki puanlarını ve averajlarını taşıyorlar. İşte tamamlanan ilk tur maçlarının ardından oluşan klasman grupları:
(***Puan eşitliği olması durumunda genel averaja bakılacak.)

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

FIBA Dünya Sıralaması: ABD Yeniden Zirvede ve Maalesef Türkiye İlk 20 Sıranın Dışında…

2023 Dünya Kupası’nın sona ermesinin ardından FIBA da Dünya Sıralaması’nı turnuvada alınan sonuçlara göre güncelledi. …