Güncel Haberler

Semih Erden: Siz tatil yaparken ben köpekler gibi çalıştım

Dünya Kupası‘ında ilk tur gruplarında Japonya’yı farklı geçip, ABD’ye uzatmaya kaybeden A milli takımımız maalesef Çekya’ya son maçta kaybederek ikinci tur fırsatını kaçırmıştı. Bu başarısızlık ve hayal kırıklığının ardından eleştiri oklarının büyük çoğunluğu koç Sarıca’ya ve tecrübeli uzun Semih Erden‘e çevrildi.

Semih sessizliğini bozarak sosyal medya hesabı (Instagram) üzerinden detaylı bir açıklama yayınladı:

“Evet, 33 yaşındayım, profesyonel basketbol kariyerimde herşeyi yaşadım, iyisiyle kötüsüyle herkese teşekkür ediyorum. Ama hak etmediğim şeyleri hep yaşadım. İşler iyi giderken, iyi kötü giderken Semih Erden hep suçlu.

Şimdi ben anlatıyorum. Hep ben dinledim, biraz da siz dinleyin. İlk önce bu turnuva ile başlamak istiyorum.

Sezon bitiminde sadece 2 gün tatil yaptım, o da zorunlu olarak… Arkadaşım evlendi diye… Yaklaşık 2 aydan fazla bu turnuvaya hazırlandım. Nasıl mı? Siz tatil yaparken ben köpepker gibi çalıştım.

Neden mi? Çünkü milli forma başka bir dünya benim için. Ve yine milli forma uğruna sakatlandım. Tam formdayken 2 hafta sadece yürüyebildim. Üçüncü hafta turnuvaya yetişebilmek için ikinci antrenmandan sonra sekerek maç oynadım ve öyle devam ettim.

Ta ki bu turnuvaya başlayana kadar.

Evet, toparlamak kolay değil çünkü uzun adam olduğum için toparlama süreci uzun oluyor. Ne çektiğimi bir ben, bir Allah biliyor. Ama olsun… Ben yine sakatlandım ama yine de kaçmadım. Yaza en iyi şekilde hazırlandım.

Biraz daha geriye gidiyorum. NBA’de oynarken hem omuz, hem sporcu fıtığı ameliyatı oldum. Aynı sene içinde… Yine de geldim milli takıma…

NBA’deki takımımın doktoru “4 ay boyunca oynayamazsın” dedi. Ama ben oradaydım.

Not: Başkaları telefon açmaz ama onlara birşey olmaz…

Ne hikmetse konu Semih Erden olunca manşet haber yayınlanıyor.

Neyse… Daha geriye gidiyorum…

2010 Dünya Şampiyonası… Türkiye’de hayatımda hiç kuşkusuz en iyi yılım diyebilirim Fenerbahçe şampiyonluğu, üstüne dünya ikinciliği… Omzumda yırtık ile koluma aldığım her darbede kolumu belli bir süre hissetmiyordum. Ama önemli değildi çünkü söz konusu bayrağım olunca ben hiç görevden kaçmadım.

Tabii ki hatalarım var, yok demiyorum. Kimse sütten çıkmış ak kaşık değil. Ana ben bedelini her zaman ödedim. Bunu herkes böyle bilsin yeter.

Bunları yazmamın sebebi de herkes bilsin istedim.

Hepsi bu…

Kariyerim boyunca da her zaman göreve hazırım. Bu böyle bilinsin.

Teşekkürler.”

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

FIBA Dünya Sıralaması: ABD Yeniden Zirvede ve Maalesef Türkiye İlk 20 Sıranın Dışında…

2023 Dünya Kupası’nın sona ermesinin ardından FIBA da Dünya Sıralaması’nı turnuvada alınan sonuçlara göre güncelledi. …