Güncel Haberler

Rakibimiz Çekya, Japonya Karşısında Sürprize İzin Vermedi (VIDEO)

Dünya Kupası E grubu mücadelesinde millilerimizin iki rakibi Çekya ile Japonya kaşrı karşıya geldi. İlk maçlarını kaybettikleri için mutlak kazanmak zorunda olan ekiplerin kapışmasında Çekya tecrübesi ile maçtan 89-76’lık skorla galip ayrıldı ve 5 Eylül’de millilerimiz ile grup ikinciliği maçına çıkacaklar.

Maç dengeli başladı, ilk çeyrekte iki takım da birbirlerini test ederken 10 dakikanın ardından skor 18-18’di. İkinci çeyrekle beraber Çekye Bohacik – Schilb ikilisini devreye sokunca hücumda verimli işler yaptılar ve 27 sayı buldukları bu çeyreğin ardından devreye 45-40 önde girdiler. İkinci yarıda savunmada işi biraz daha sıkı tuttu Çekler ve farkı çift hanelere çıkardılar son çeyreğe girilirken. Final çeyreğinde de tecrübeli oyuncuları ile skoru koruyan koç Grinzburg’un öğrencileri kritik maçtan 13 sayı farkla galip ayrılarak ikinci tur şanslarını son maça bıraktılar, millilerimiz ile ikincilik için final maçına çıkacaklar 5 Eylül’de.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Çekya’da Jaromir Bohacik 22 sayı, 4 ribaund, 4 asist ile ve tecrübeli forvet Blake Schilb 22 sayı, 3 ribaund ile öne çıkan isimler oldular. Tomas Satoransky de 15 sayı, 6 ribaund, 7 asist ile yine komple bir performans sergiledi. Japonya’da ise genç yıldız Rui Hachimura 21 sayı, 6 ribaund, 4 asist ile takımını taşırken Yuta Watanabe de 15 sayı, 5 ribaund ile ona destek olmaya çalıştı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Fenerbahçe Beko, Zorlu Partizan Deplasmanında

Turkish Airlines Euroleague 25. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko, Stark Arena’da Partizan‘a konuk oluyor. 23 …