Güncel Haberler

Avusturalya, Senegal Engelini Ingles ile Aştı (VIDEO)

Dünya Kupası H grubu mücadelesinde turnuvanın güçlü ekiplerinden Avusturalya ilk maçta Litvanya karşısında ezilen Senegal karşısında beklentilerin aksine zaman zaman zorlansa da NBA yıldızı Ingles liderliğinde 81-68 kazanmayı bildi.

Avusturalya beklentilerin aksine maça hücumda düşük tempoda ve verimsiz başladı. Buna rağmen ilk çeyreği 18-16 önde geçmeyi başardılar. İkinci çeyrekte de senaryo benzer şekilde devam etti ve Senegal’in tempoyu düşürmesi maça tutunmalarını sağladı. Devreye Avusturalya’nın 36-33 üstünlüğü ile girildi. İkinci yarının başında ise Ingles ve Mills Avusturalya adına maça ağırlıklarını koydular ve kaliteleri ile takımlarını sırtlayıp farkı çift hanelere çıkardılar. Son çeyrekte de Senegal’in yaklaşmasına izin vermediler.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Avusturalya’da Joe Ingles 17 sayı, 10 ribaund, 9 asist ile triple-double’ı 1 asist ile kaçırırken Patty Mills da 22 sayı ile takımının en skorer ismi oldu. İlk maçın aksine hücumda daha iyi görüntü veren ve 4 isimden çift haneli skor katkısı alan Senegal’de ise Xane Dalmeida 14 sayı, 5 ribaund, 4 asist ile en skorer isim olurken, Youssoupha Ndoye 13 sayı, 10 ribaund ile double-double yaptı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Senegal, Uganda’yı Farka Boğdu (Fenerbahçeli Henry’den 8 asist)

Ruanda’nın ev sahipliğinde düzenlenen FIBA Afrika Basketbol Şampiyonası maçında favorilerden Senegal, dişli rakibi Uganda karşısında …