Güncel Haberler

Brezilya, Yeni Zelanda Galibiyeti ile Başladı (VIDEO)

Dünya Kupası F grubu mücadelesinde Brezilya zaman zaman zorlandığı maçta Yeni Zelanda‘yı tecrübeli oyuncuları lidelriğinde 102-94 geçerek turnuvaya galibiyetle başladı.

Maç karşılıklı basketlerle başladı ve takımlar ilk çeyrekte birbirlerine üstüntlük kuramadılar, ilk 10 dakika sonunda Yeni Zelanda 21-20 öndeydi. İkinci çeyrekte ise tempo yükseldi ve takımlar savunmada birbirilerini durduramamış olsalar da karşılıklı olarak atarak maçta kaldılar ve 30-29’luk çeyrek skorunun ardından devreye 50-50 eşitlikle girildi. İkinci yarıya veteran yıldızları ile çok iyi başlayan ve savunmada sertliği ele alan Brezilya 28-12’lik skorla final çeyreğine 78-62’lik skorla önde girdi. Son çeyrekte Yeni Zelanda hücumda çok iyi oynayıp 32 sayı buldu önemli bir geri dönüş yaptı ama yeterli olmadı ve maçı 8 sayı farkla kaybetmekten kurtulamadı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Brezilya’da Leandrinho Barbaso 22 sayı, 3 ribaund, 3 asist ile öne çıkarken Rafa Luz 15 sayı, 4 ribaund, 6 asist ile galibiyeti getiren isimlerden oldu. Yeni Zelanda’da da Corey Webster 19 sayı, 6 ribaund, 6 asist ve Isaac Fotu 17 sayı, 5 ribaund ile takımlarını ayakta tutmaya çalıştılar.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Arjantin, Ev Sahibi Brezilya’yı Yeni AmeriCup’da Şampiyon Oldu

2022 FIBA AmeriCup final maçında Arjantin, turnuvanın ev sahibi Brezilya‘yı 73-75’lik skorla geçerek şampiyon oldu. …