Güncel Haberler

Afyon’dan Uzun Hamlesi de Geliyor

Yönetimin istifa etmesinin ardından genel menajer Cömert Küce yönetiminde yeniden yapılanan ve yola koç Can Sevim ile devam edecek olan Afyon Belediyespor‘da yeni uzun hamlesi de belli oldu.

Geçtiğimiz sezon NCAA‘de Iowa State forması ile izlediğimiz Cameron Lard ile büyük ölçüde anlaştılar ve yakında resmi açıklamanın gelmesi bekleniyor.

2.06 boyunda olan 1997 doğumlu olan Lard, NCAA’deki son sezonunda 24 maçta ortalama 12.5 dakika süre alırken 5.6 sayı, 2.8 ribaund, 1.2 blok istatistikleri ile mücadele etmişti.

NCAA’de zaman zaman 4 numarada görev alsa da dış şutu olmadığı içn Avrupa’da onu daha çok 5 numarada izleyeceğiz. Lard öncelikle müthiş bir atlet ve potaya yakın hareketli pozisyonlarda topla buluştuğunda patlayıcılığ ve uzun kolları ile onun potaya uzanmasını durdurmak zor olacak bir çok takım için. Diğer taraftan aynı bu özellikleri sayesinde kendi potasını da iyi koruyan, blok tehditi yüksek bir uzun. Ancak fiziksel olarak 5 numara için yeterince kalın değil, güçlü uzunlara karşı alçak postta hem hücumda hem de savunmada zorlanacaktır. Ayrıca çok genç ve ilk Avrupa tecrübesi olacak, işin hücum tarafında ham ve takım savunması konusunda öğrenmesi gereken çok şey var. Özetle Afyon bütçesi nedeniyle riskli bir hamle yapmak zorundaydı ve haklarını Lard’dan yana kullanıyorlar. Atletik özelliklerini temel olarak kullanıp kendini geliştirebilirse sezon ortasına doğru kritik işler yapabilir. Ancak kısa vadede sıradan bir oyuncu ligimiz için…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …