Güncel Haberler

Avusturalya Bu Kez Evinde ABD’yi Yenmeyi Başardı

Sidney’in Marvel Stadyumu’nda ABD‘yi ikinci kez ağırlayan Avusturalya bu kez güçlü rakibini 98-94 yenmeyi başardı ve Dünya Kupası‘ndaki önemli takımlardan biri olacağını tekrar gösterdi. Bu sonuçla Avusturalya tarihinde ilk kez ABD’yi mağlup etmiş oldu.

ABD maça iyi başlamış olsa da Avusturalya pota altında üstünlüğü ele alarak ilk çeyreği 26-23 önde tamamladı. İkinci çeyrekte Baynes ve Bogut yine Avusturalya’yı ayakta tutarken ABD ise Barnes ve Walker’ın liderliğinde skora tutundu ve devreye 49-48 önde girdi.

Üçüncü çeyrekle beraber ABD vites yükseltti ve farkı 10 sayıya kadar çıkardı. Ama Avusturalya pes etmedi ve geri gelerek önce farkı kapattı sonra da Goulding ile 2 sayı öne geçti ve son çeyreğe de 78-76 önde girdi. Avusturalya Baynes ve Mills liderliğinde farkı 6 sayıya çıkardı ama ABD Walker liderliğinde 8-0’lık seri yakaladı ve maça tekrar ortak oldu. Son bölümde Ingles ve Mills’in üçlükleri ile Avusturalya yeniden bir adım öne geçti ve 4 sayıyı koruyarak maçı kazandı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Avusturalya’da Patty Mills 30 sayı, 3 asist, Aron Baynes 13 sayı, 4 ribaund, Joe Ingles 15 sayı, 7 asist, 3 ribaund, Andrew Bogut 16 sayı, 9 ribaund, 4 asist üretti.

Amerika’da Harrison Barnes 20, Donovan Mitchell 12, Kemba Walker 22 sayı attı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Itoudis ve Melih, Partizan Maçı Öncesi Açıklamalarda Bulundular

Turkish Airlines Euroleague 25. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko, Sırbistan ekibi Partizan’a konuk oluyor. Karşılaşma …