Güncel Haberler

Milano’nun Yeni Koçu Messina’dan Açıklamalar

Olimpia Milano‘nun başkanı ve aynı zamanda koçu olan tecrübeli teknik adam Ettore Messina, İtalyan medyasına açıklamalarda bulundu.

Messina, “Geldiğimden bu yana Sergio Rodriguez’i istiyordum. Shelvin Mack’i de CSKA’da çalıştırdığım dönem de Avrupa’ya getirmek istemiştim. İdeal bir ikili olacaklar, otobüsü onlar kullanacak” dedi.

Messina’nın açıklamalarından satır başları ise şöyle:

  • Kurduğumuz takım beni tatmin etti. Stavropoulos, Olimpiakos’taki Yunan oyuncular gibi burada da İtalyan oyuncu çekirdeği kurmamız için ısrar etti. Biz de bu yönde transferler yaptık.
  • Hiç bu kadar derin bir takımla çalışmamıştım. Futboldaki gibi bir maçta dokuz oyuncu kullanıp, sonraki maçta başka dokuz oyuncuyu kullanabiliriz.
  • Geçen yıl başantrenörlüğü çok özlediğimi hissettim. Özellikle NBA’de öğrendiklerimi kullanmak istiyordum. Popovich’i kopyalamayacağım ama o benim ilham kaynağım olacak.
  • Takım az idman yapıp, çok maç yapacak. Bu zamanları Popovich çok iyi kullanıyordu. Umarım 5 sezonda ondan bir şeyler öğrenmişimdir. O, az çoktur der. Burada çok iyi bir ekibim olduğu için de şanslıyım.
  • Euroleague play off’una ulaşabilecek ve İtalya’da şampiyon olabilecek bir kadro kurduk. Olimpia’da ne derseniz deyin hedefler her zaman aynıdır.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …