Güncel Haberler

Ersan İlyasova: “Kolay grupta değiliz”

Çin’de düzenlenecek FIBA 2019 Dünya Kupası‘na hazırlanan A Milli Basketbol Takımı‘nın tecrübeli forveti Ersan İlyasova, Demirören Haber Ajansı’na (DHA) özel açıklamalarda bulundu.

Takımdaki havanın gayet iyi olduğunu söyleyen Ersan İlyasova, “Süreç iyi gidiyor, takımın havası üst seviyede. Biz bunu birlikte Fransa’daki hazırlık turnuvasında gördük. Herkes geldi ve inanılmaz bir şekilde mücadele etti, ortaya güzel bir performans koydu. Sonuçta Dünya Şampiyonası’na kadar bir ay süre var ama zaman çok çabuk geçiyor. O yüzden her gün biraz daha takım oyununun üzerine katarak devam etmek istiyoruz. Tabii ki Dünya Şampiyonası’ndan önce birkaç tane daha hazırlık turnuvası olacak, onlara da iyi bir şekilde hazırlanıp turnuvaya gitmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“AMACIMIZ İLK MAÇI KAZANIP TURNUVAYA GALİBİYETLE BAŞLAMAK”

Turnuvadaki ilk maçın önemine vurgu yapan İlyasova, “Kolay bir grupta değiliz, ABD her zaman favori bir takım. Çoğu oyuncu zaten katılmadı ama fark etmez. Japonya da iyi oyunculara sahip bir takım. O yüzden biz bu takımların kim olduğuna, kim olmadığına değil kendimize bakarak oraya gitmek istiyoruz. Ne kadar çok kendimize güvenir ve bu turnuvaya hazırlanırsak bizim için o kadar iyi geçecek. Zaten ilk maç turnuvada çok önem taşıyan bir karşılaşma olacak. O yüzden bunu ilk maçta kazanıp galibiyetle turnuvaya başlamak istiyoruz” diye konuştu.

“EN GÜZEL ATMOSFERİ 2010 DÜNYA ŞAMPİYONASI’NDA, BURADA YAŞADIK”

Türk milletine başarılar yaşatmak istediklerini ifade eden 32 yaşındaki oyuncu, “Takımda da Federasyonda da çok güzel bir atmosfer var. Milli Takımımızı halkımızın çok desteklediğini biliyoruz. Türkiye’de basketbol seven çok insan var ve biz onların desteklerini zaten hissediyoruz, inşallah da destekleri devam eder. Çünkü 2010’daki Dünya Şampiyonası’nda burada en güzel atmosferi yaşadık. Tabii ki biz seyirciler ve destek verenler sayesinde buraya geldik, o yüzden inşallah bunları hissederek taraftarlara güzel şeyler yaşatmak istiyoruz” açıklamasında bulundu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

FIBA Dünya Sıralaması: ABD Yeniden Zirvede ve Maalesef Türkiye İlk 20 Sıranın Dışında…

2023 Dünya Kupası’nın sona ermesinin ardından FIBA da Dünya Sıralaması’nı turnuvada alınan sonuçlara göre güncelledi. …