Güncel Haberler

2021 FIBA EuroBasket Elemelerinde Gruplar Belli Oldu

Ön elemelerin 3. ve son turunun tamamlanmasının ardından 2021 FIBA EuroBasket biletini kapmak için gruplarda mücadele edecek 32 takım ve gruplara dağılımları belli oldu.

Ön elemelerin 3.turunda eleme gruplarında yer alma hakkı kazanan 4 takım, Danimarka, Büyük Britanya, İsviçre ve Romanya oldular. Kalan 28 takım ise 2019 FIBA Dünya Kupası’nda yer alacak takımlar artı ön elemelerin önceki 2 turundan gelen takımlardan oluştu.

A milli takımımız D grubunda Hırvatistan, Hollanda ve İsveç ile mücadele edecek. İlk maçımızı 21 Şubat’ta ülkemizde Hollanda ile oynayacağız.

2021 FIBA EuroBasket elemeleri 2020 ve 2021 yıllarında toplamda 3 ayrı dönemde oynanacak. İlki 17-25 Şubat 2020, ikincisi 23 Kasım-1 Aralık 2020 ve sonuncusu ise 15 Şubat-23 Şubat 2021 tarihlerinde oynanacak.

Elemelerin tüm fikstürü için TIKLAYINIZ.

Her grubun ilk 3 sırasında yer alan takımlar EuroBasket biletini kapacaklar, tabi ortak ev sahipleri Çekya, Gürcistan, Almanya ve İtalya’nın olduğu gruplardan sadece 2 takım bileti kapacak, ev sahipleri direkt katılacak.

Elemelerdeki sıralama ve statü hakkında daha fazla bilgi için TIKLAYINIZ.

FIBA EuroBasket 2021 Qualifiers field set

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

FIBA Dünya Sıralaması: ABD Yeniden Zirvede ve Maalesef Türkiye İlk 20 Sıranın Dışında…

2023 Dünya Kupası’nın sona ermesinin ardından FIBA da Dünya Sıralaması’nı turnuvada alınan sonuçlara göre güncelledi. …