Güncel Haberler

RESMİ: Darüşşafaka’nın Rakibi Nanterre’dan Ndoye Hamlesi

Yeni sezonda 7DAYS EuroCup sahnesinde temsilcimiz Darüşşafaka Tekfen ile aynı grupta yer alacak olan Fransız ekibi Nanterre‘dan pota altına takviye geldi.

Geçtiğimiz sezon Bourg takımında izlediğimiz Senegalli uzun Youssou Ndoye artık Nanterre’in başarısı için ter dökecek.

2.13 boyunda olan 1991 doğumlu uzun Pro A’da 31 maçta ortalama 29.4 dakika süre alırken 13.5 sayı, 8.5 ribaund, 1.4 blok istatistikleri ile mücadele etmişti. Aynı zamanda Senegal milli takımının da formasını giyen Ndoye’u 31 Ağustos’ta başlayacak Dünya Kupası’nda da izleyeceğiz.

Ndoye 2.13 boyunda olmasına rağmen mobil bir uzun ve tam saha basketboluna yatkın bir oyuncu. Atletik özellikleri ve çabuk ayakları ile ikili oyunlarda da aranan bir uzun, patlayıcılığı sayesinde hareketli aldığı topları spektaküler smaçlarla, yani yüksek yüzdeyle skora dönüştürebilen bir oyuncu. Sırtı dönük silahları sınırlı da olsa çengel atışları ile skor üretebildiği gibi orta mesafe şut tehditi de mevcut. Savunmada da atletizmini ve patlayıcılığını bu kez çemberi koruma konusunda kullanıyor ki Pro A’nın en iyi blokçularından biriydi. Nanterre ile Eurocup seviyesinde gelişimini sürdüreceğini ve ligin değerli uzunları arasına girebileceğini düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Telekom’un Rakiplerinden Granca, Kanat Rotasyonuna Gegic’i Ekledi

BKT EuroCup‘da temsilcimiz Türk Telekom ile aynı grupta yer alan son şampiyon Gran Canaria kanat …