Güncel Haberler

Akropolis Turnuvası’nda Ev Sahibi Yunanistan’ı Finalde Yenen Sırbistan Şampiyon Oldu

Dünya Kupası hazırlıkları kapsamındaki en ciddi turnuvalardan biri olan Akropolis’te Sırbistan ev sahibi Yunanistan‘a karşı beklendiği gibi zorlandı ama uzatma sonunda 85-80 kazanarak Jokic’in yokluğuna rağmen şampiyonluğa ulaştılar.

18.000 kişinin izlediği maçta Yunanistan ilk çeyreği 19-17 ve ilk yarıyı da 38-31 önde kapattı. Giannis liderliğindeki Yunanistan adına işler yolunda giderken son çeyrekte Bogdanovic ile karşılık vererek maça ortak olan, öne de geçen Sırbistan son saniyelere 72-69 önde girmesine rağmen Yunanistan sürpriz bir isimle, Thannasis ile üçlük isabeti bularak maçı uzatmaya götürdü. Uzatma periyodunda da Bogdanovic ağırlığını koydu ve Sırplar’ı şampiyonluğa taşıdı.

Yunanistan’da Giannis Antetekounmpo 20, Thannis Antetekounmpo 17, Nick Calathes 15 sayı ile takımlarını taşıdılar. Nikola Jokic’in yer almadığı Sırbistan’da ise Bogdan Bogdanovic 28 sayı, Nikola Milutinov 14 sayı, Nemanja Bjelica 18 sayı ile oynadı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Hazırlık Maçı: Almanya, Yunanistan Engelini Farklı Geçti (Fenerbahçeli Papagiannis atıldı)

Hazırlık Maçları kapsamında Birleşik Arap Emirlikleri’nin ev sahipliğinde düzenlenen turnuvada Almanya, rakibi Yunanistan’ı 71-84’lük skorla zorlanmadan …