Güncel Haberler

RESMİ: Bahçeşehir Koleji’nden Pota Altına Johnson Takviyesi

Önümüzdeki sezon ülkemizi FIBA EuropeCup‘da da temsil edecek olan ve kaliteli transferler yaparak iddialı bir kadro kuran Bahçeşehir Koleji‘nden önemli bir hamle daha geldi pota altı rotasyonuna.

Daha önce ülkemizde Beşiktaş ve Darüşşafaka formaları da giymiş olan, geçtiğimiz sezonda Lokomotiv Kuban forması giymiş olan tecrübeli uzun JaJuan Johnson‘ı kadrosuna kattı.

2.08 metre boyunda olan 1989 doğumlu Johnson Eurocup’da 19 maçta ortalama 23.5 dakika süre alırken 9.3 sayı, 5.0 ribaund, VTB Lig’de ise 30 maçta ortalama 23.2 dakika süre alırken 11.1 sayı, %30.0 3sayı, 4.7 ribaund istatistikleri ile mücadele etmişti.

Mathiang ve Clark gibi atletik özellikleri yüksek olan 3 ve 5 numaraların yanına dış şut tehditi olan ve yine atletik özellikleri iyi olan, tam saha basketboluna uygun bir hamle geldi Bahçeşehir’den. Koç Dedas’ın şutör uzunları ne kadar sevdiğini biliyoruz ki Golden ve Armand gibi penetreci kısalarla birlikte doğru saha yerleşimi ile Johnson hem üçlükleri ile hem de bir çok uzuna karşı yüzü dönük avantaj sağlayacak pozisyonlar yakalayacaktır. Savunmada da çabuk ayakları ve blok tehdidi ile takıma değer katacak tecrübeli bir isim. Bu hamleyle Bahçeşehir BSL’deki play-off ve FIBA EuropeCup’daki şampiyonluk hedefine bir adım daha yaklaştı bana göre.

https://www.youtube.com/watch?v=r6M3j4mx9qc

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …