Güncel Haberler

RESMİ: Beşiktaş Birkan Hamlesini Açıkladı

Yeniden yapılanmaya giden ve neredeyse tüm kadrosunu tazeleyen Beşiktaş Sompo Japan, yerli rotasyonunu da tecrübeli bir isim ile güçlendirdi.

Geçtiğimiz sezon Pınar Karşıyaka forması ile izlediğimiz Birkan Batuk ile 1+1 yıllık kontrat imzaladıklarını açıkladılar. Böylelikle Daçka yolunu tutan Erkan’ın da yerini doldurmuş oldular.

1.96 metre boyunda olan 1990 doğumlu Birkan, geçtiğimiz sezona Anadolu Efes’de başlamış ve sezon ortasında Ocak ayında Pınar Karşıyaka ile anlaşmıştı. İzmir temsilcisinde BSL’de yer aldığı 14 maçta ortalama 29.9 dakika süre alırken 10.5 sayı, %39.3 3sayı, 2.5 ribaund, 2.4 asist ile değerli istatistiklere imza atmıştı.

Birkan, Erkan kadar topla oynayabilen ve lider özellikleri üst düzey bir forvet değil. Ancak onun da dış şutları daha etkili ve savunmada kısalara daha iyi baskı yapabilen bir isim. Koç Ivanovic’in sisteminde özellikle savunmaya getireceği enerji ve ceza şutları ile takıma katkı sağlayabilecek doğru bir parça olacağını düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …