Güncel Haberler

Sarıca’dan Milli Takım ve Sinan Güler Hakkında Açıklamalar

Koç Ufuk Sarıca yaz dönemini en hareketli geçiren isimlerden biriydi. Bir taraftan A milli takımımızı Çin’de oynanacak Dünya Kupası‘na hazırlanırken bir taraftan da kurmayları ile birlikte Pınar Karşıyaka‘nın yeni kadrosunun oluşturulmasına liderlik etti.

Basketfaul koç Sarıca ile hem milli takım hem de Pınar Karşıyaka hakkında kısa bir sohbet gerçekleştirmiş ve işte sohbetin öne çıkan başlıkları:

JAPONYA’YI KÜÇÜMSEMEYİN

Milli Takım’la ilgili her konuşmamda ilk oynayacağımız Japonya maçının önemini vurguluyorum ve bunu sizinle de tekrarlayacağım. Japonya için kağıt üzerinde karar vermemek lazım, çıkıp sahada mücadele etmemiz gerekiyor. Her şeyden önce alan savunmasıyla ve çok hızlı oynamasıyla ters bir rakip. Kesinlikle ve kesinlikle hafife alınacak bir rakip değil.

TAM KADRO OLAMADIK

Şampiyonaya 20 gün kaldı, 5-6 hazırlık maçı, yolculuklar derken, 10 antrenman daha yapabileceğiz ve bugüne kadar tam kadro olamadık. Semih tam olarak başlayamadı, Tolga sakatlık sonrası antrenmana yeni çıktı, Ersan’ın geldikten sonra bir rahatsızlığı oldu, Wilbekin bizle iki antrenman yaptı.

KAYBEDİLECEK ZAMAN KALMADI

Bu görüntünün ışığı altında kalan günleri çok verimli geçirmemiz gerektiği ortada. Konsantrasyonumuzu hızla artırmak zorundayız. Potansiyelimiz var ama bunu ortaya koymamız lazım.

METECAN, YİĞİT VE EGE

Bu dönemde beni en çok sevindiren gelişme Cedi, Furkan ve Melih’in form durumları dışında Metecan, Yiğit ve Ege’yi devreye sokmuş olmamız.

Karşıyaka için Sinan Güler’le ilgili gelişme kadronun hemen hemen kurulmasından sonra geç olarak geldi. Sinan gibi bir oyuncuyu elbette çok isterim ama büyük bir bütçemiz yok.

SİNAN’A TEKLİF YAPTIK

Karşıyaka, Sinan için de çok güzel bir deneyim olabilir. Onun da Karşıyaka’nın yaratacağı ortama ihtiyacı var ama tabii karar kendisine ait. Bir teklif yaptık, kararını bekliyoruz.

BÜTÇEYİ İYİ KULLANDIK

Biz kendi bütçemiz içinde çok iyi oyuncular getirdik ve kurulabilecek en iyi takımı kurduk. Eski heyecanı yeniden yaşatacağımızı umuyorum.

Kaynak: Basketfaul

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …