Güncel Haberler

Valencia Loyd ile Anlaştı

Euroleague‘in yeni takımlarından biri olan Valencia uzun guard rotasyonuna yapmak istediği hamleyi sonuçlandırmak üzere. NBA patentli guard ile anlaştılar, yakında resmi açıklamanın gelmesi bekleniyor.

Geçtiğimiz sezon Toronto Raptors forması ile izlediğimiz ve birkaç gün önce serbest kalan Jordan Loyd ile anlaştılar, ufak pürüzlerin giderilmesinin ardından yakında resmi açıklamanın gelmesi bekleniyor. Geçen yaz temsilcimiz Daçka ile anlaşmış ancak sezon başlamadan kontratındaki çıkış maddesini kullanarak Raptors’a gitmişti.

1.93 boyunda olan 1993 doğumlu skorer guard Raptors’da sadece 12 maçta ortalama 4.4 dakika süre alırken 2.4 sayı ile katkı vermişti. G-League’de ise 42 maçta ortalama 35.3 dakika parkede kalırken 22.5 sayı, %36.3 3sayı, 6.1 ribaund, 6.1 asist, 1.8 top çalma gibi dikkat çekici istatistikler sergilemişti.

Loyd için komple bir skor opsiyonu demek yanlış olmaz. Sürati, atletizmi ve vücut dengesi sayesinde penetreleri ile etkili olduğu gibi mesafe tanımayan üçlüklere de sahip. Birçok Amerikalı oyuncu gibi onun da etkinliği tempo yükseldikçe artıyor ama yarı sahada da birebir özellikleri kuvvetli bir guard. Diğer taraftan emsal skorerlerin aksine savunmada da çalışkan bir isim ve çabuk ellerini iyi kullanan, topa baskıyı seven bir guard. Özetle Euroleague seviyesinde oyunun iki tarafında da rahatlıkla uyum sağlayabilecek oldukça yetenekli bir guard Loyd. Valencia’nın guard rotasyonundaki atletizm ve delicilik eksikliğini de tamamlayacak bir isim olacak.

https://www.youtube.com/watch?v=pWdY1bdKnFc

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …