Güncel Haberler

RESMİ: Kızıl Yıldız Yeni Guardını Buldu, Brown ile İmzaladı

Euroleague‘e yeniden dönen Kızıl Yıldız eski günlerdeki gibi play-off potasını zorlamak istiyor ve bunun için guard rotasyonuna önemli bir takviye yaparak, NBA patentli oyuncu ile 1 yıllık sözleşme imzaladılar.

Geçtiğimiz sezona Toronto Raptors’da başlayan ve Çin’in Guangzhou takımında tamamlayan Lorenzo Brown artık Sırp ekibinin başarısı için ter dökecek.

1.96 boyunda olan 1990 doğumlu combo guard, Toronto ile 25 maçta ortalama 8.5 dakika süre alırken 2.2 sayı, 1.2 ribaund, 1.1 asist ile katkı verebilmişti. Çin Ligi’nde ise 8 maçta 25.3 sayı, %29.3 3sayı, 5.4 ribaund, 4.9 asist ile mücadele etmişti.

Brown kariyerinde hiç Avrupa tecrübesi olmayan bir isim, NBA’de dönem dönem süre alsa da daha çok Çin ve G-League’de onu izledik. Ancak Avrupa basketboluna da uyum sağlamada sorun yaşamayacağını düşünüyorum çünkü bir çok artısı var. Öncelikle 1.96 boyunda olması ve 2 guard pozisyonunda da yer alabiliyor olması ciddi bir avantaj. Fiziğini kullanarak yaptığı penetrelerde rakip guardların onu durdurması pek kolay olmuyor ki zaten bunun bilinciyle potaya gitmeyi seven bir guard, tabi dış şutlarının istikrarsız olmasının da bunda etkisi büyük. Oyunun diğer alanlarında da aktif bir oyuncu, fizik avantajı ile ribaundlara da iyi katkı veren, saha görüşü ve pasör özellikleri de ortalamanın üstünde olan bir guard, penetre pas oyunlarında ya da ikili oyunlarda boş şutörü ya da devrilen uzunu bulabiliyor. Özetle Kızıl Yıldız takıma liderlik edebilecek ve gerektiğinde birebirleri ile skoru sırtlayabilecek değerli bir parça kattı takımına, bu hamlenin onlara seviye atlattığını söylemek yanlış olmaz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …