Güncel Haberler

RESMİ: Tofaş’ın Rakiplerinden Rytas Kadrosunu Cruz ile Güçlendirdi

Yeni sezonda ülkemizi 7DAYS EuroCup‘da temsil edecek takımlardan biri olan Tofaş ile aynı grupta yer alan Litvanya ekibi Lietuvos Rytas kadrosunu Meksikalı skorer ile güçlendirdi.

3 sezondur Fuenlabrada forması ile izlediğimiz Meksikalı şutör guard Pako Cruz ile anlaştıklarını açıkladılar.

1.91 boyunda olan 29 yaşındaki tecrübeli oyuncu Liga Endesa’da 14.4 sayı, %40.9 3sayı, 2.8 ribaund, 2.8 asist istatistikleri ile mücadele ederken FIBA Şampiyonlar Ligi’nde ise 13.0 sayı, %43.4 3sayı, 2.8 asist, 2.4 ribaund ile katkı vermişti.

Cruz etkili şutları ile bilinen bir guard olsa da son yıllarda komple bir skorer olma yolunda da önemli adımlar attı diyebiliriz. Atletik ya da süratli bir oyuncu değil belki ama basketbol IQ’su yüksek bir isim ve penetre şut pas tercihlerin iyi kullanan bir guard. Hatta tepe ikili oyunlarınında hem bitirici hem de organizatör olarak katkı verebiliyor. Savunma konusunda vasat bir isim olsa da takımını zayıf halka olarak yanlız bırakacak kadar da kötü değil. Rytas tecrübesinden ve hücumdaki yeteneklerinden faydalanacaktır ki yüksek tempoda etkisi artan bir oyuncu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Telekom’un Rakiplerinden Buducnost, Tanaskovic’i Kadrosuna Ekledi

BKT EuroCup B grubunda temsilcimiz Türk Telekom’un rakiplerinden biri olan Buducnost uzun rotasyonuna takviye yaptı. …