Güncel Haberler

FLAŞ: Tofaş’ın Rakibi Lokomotiv Kuban Dekker’ı NBA’den Getiriyor!

Bu sezon sadece Euroleague’e değil 7DAYS Eurocup‘a da NBA’den transferler olacağını göstermek üzere temsilcimiz Tofaş ile aynı grupta yer alan Rus ekibi Lokomotiv Kuban.

Sportando’nun haberine göre Rus ekibi 2015 NBA draftında Houston Rockets tarafından 18.sırada seçilmiş uzun forvet Sam Dekker ile büyük ölçüde anlaştı. Ufak pürüzlerin giderilmesinin ardından resmi açıklamanın gelmesi bekleniyor.

Geçtiğimiz sezona Cleveland Cavaliers’da başlayan ancak sonrasında sezonun kalan büyük kısmını Washington Wizards‘da geçiren Dekker, görev aldığı 47 maçta ortalama 16.8 dakika sahada kalırken 6.1 sayı, %30.6 3sayı, 3.2 ribaund istatistikleri ile mücadele etmişti.

2.06 boyunda olan 1994 doğumlu Dekker fiziği 4 numara hatta Avrupa seviyesinde 5 numara gibi görünse de 3 numarada dahi süre alabilecek hücum özelliklerine sahip bir oyuncu. Atletizmi ve top tekniği onun 2 forvet pozisyonunda da oynayabilmesini sağlıyor. Dış şut tehditi (hem ceza atışlarında hem de dribbling üstü) ve topu yere vurabilmesinin yanı sıra topsuz oyunlarda ve devrilmelerde de yüksek yüzdeli bitirişlerle takımına skor katkısı verebiliyor. Ayrıca hücum ribaundlarında da aktif bir forvet. Geçiş uzunlarında ve hızlı hücumlarda bitirici olarak kanatları koşmayı seviyor. Özetle Dekker Avrupa’da yıldız olabilecek potansiyele sahip, komple bir hücum silahı. Diğer taraftan savunmada da fiziğine göre yanal çabukluğu gayet iyi olan bir isim. Bu nedenle de topu yere vuran isimlerin karşısında kalabiliyor. Fiziksel oyunu sevmesi ve geri adım atmaması ile alçak post savunmasında da sorun yaşamıyor. Savunmada da Kuban’a hem pota altında hem de forvet savunmasında çok yönlü bir katkı sağlayacağını düşünüyorum. Hem hücum hem de savunma anlamında mevcut özellikleri ile NBA’in aksine Avrupa’da yıldız olabilecek potansiyele sahip.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Telekom’un Rakiplerinden Buducnost, Tanaskovic’i Kadrosuna Ekledi

BKT EuroCup B grubunda temsilcimiz Türk Telekom’un rakiplerinden biri olan Buducnost uzun rotasyonuna takviye yaptı. …