Güncel Haberler

RESMİ: Beşiktaş’ın Rakibi Brindisi’den Eski Beşiktaşlı Forvet Hamlesi

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde yer alacak ekiplerimizden Beşiktaş Sompo Japan ile aynı grupta yer alan İtalyan ekibi Brindisi kadrosunu eski Beşiktaşlı forvet ile güçlendirdi.

Geçtiğimiz sezon Cantu forması giyen ve 2014-15 sezonunda ülkemizde önce Beşiktaş sonra da Denizli formaları giymiş olan Tyler Stone ile anlaştılar.

2.03 boyunda olan 1991 doğumlu 4 numara sezonona VTB Lig’de Enisey forması ile başlamış ve 11 maçta 17.9 dakika süre alırken 6.2 sayı, %17.9 3sayı, 3.8 ribaund ve sonrasında Serie A’da ise Cantu formasıyla yer aldığı 11 maçta ortalama 25.9 dakika sahada kalıp 10.3 sayı, %48.3 3sayı, 7.5 ribaund, 1.5 asist istatistikleri ile mücadele etmişti.

Artık Avrupa’daki tecrübeli Amerikalılar arasında yer alan Stone, Enisey ve Cantu ile aynı sezonda birbirinden oldukça farklı performanslar sergileyerek aslında ne kadar istikrarsız bir oyuncu olduğunu tekrar gösterdi. Ancak İtalya ligine alışmış olması ve Brindisi’nin de tıpkı Cantu gibi ondan bir yıldız performansı beklemeyecek olması işini kolaylaştıracaktır. Sahada herşeyden az ve öz yapan, haddini bildiği sürece takımına ribaundlar ve ekstra konusunda katkı veren, değerli bir görev adamı Stone.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …