Güncel Haberler

Beşiktaş NBA Şampiyonu Uzun ile Anlaşmak Üzere

Yeni sezonda koç Ivanovic yönetiminde iddialı bir kadro kurmak isteyen ve hem Şampiyonlar Ligi’nde hem de Basketbol Süper Ligi’nde son 4 hedefleyen Beşiktaş Sompo Japan pota altını NBA şampiyonu bir uzun ile güçlendirmek istiyor.

Geçtiğimiz sezon İtalyan ekibi FIAT Torino forması giyen James McAdoo ile büyük ölçüde anlaştılar ve OrtaÇizgi’nin haberine göre ufak pürüzlerin giderilmesinin ardından resmi açıklamanın gelmesi bekleniyor. Siyah beyazlılar daha önce pota altına Todorovic takviyesi yapmak istemişler ama sonuç alamamışlardı.

2.06 boyunda olan 1993 doğumlu James Michael McAdoo Serie A’da 26 maçta ortalama 21.6 dakika süre alırken 9.6 sayı, 4.6 ribaund, 1.0 top çalma ve EuroCup’da ise 7 maçta 26.3 dakika süre alıp 11.0 sayı, 5.0 ribaund, 1.0 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

Golden State Warriors ile 2 şampiyonluk yüzüğü bulunan McAdoo NBA’de geçirdiği 4 yıl boyunca Warriors ve 76ers formasıyla toplam 111 maça çıkmış bir isim. Avrupa’daki ilk tecrübesinde ise tam olarak beklentileri karşılayamamıştı. Aslında çabuk ayakları bulunan, atletik özellikleri üst seviyede ve şut tehditi de bulunan bir uzun olarak hücumda neredeyse tüm öneml silahlara sahip. Ancak mental olarak gerekn olgunlukta olmaması ve zaman zaman kendine fazla güvenmesi onu istikrarlı bir oyuncu olmaktan uzaklaştırdı. Aynı şekilde savunmada da aslında patlayıcılık, uzun kollar ve atletikliği ile etkili bir çember koruyucu ama yeterki istesin… Zaten bu düşük enerji ve zaman zaman fiziksel temastan kaçması da onu ribaundlarda beklentilerin altında bir seviyede tutuyor. Özetle Beşiktaş bu transferi tamamlarsa oldukça potansiyelli, spektaküler smaçları ve hücumdaki etkinliği ile taraftarın çok seveceği bir hamleye imzat atmış olacak ama, burada büyük bir AMA var, McAdoo Torino’da mental sorunlarının Avrupa’da da devam ettiğini gösterdi, koç Ivanovic’in ona tekrar basketbolu sevdirip tekrar özgüven kazandırması gerekecek…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …