Güncel Haberler

FLAŞ: Baskonia Stauskas’da Mutlu Sona Yaklaştı

Euroleague takımları arasında transferin sessiz takımları arasında yer alan İspanyol ekibi Kirolbet Baskonia, NBA patentli keskin nişancı Nik Stauskas ile anlaşmak üzere.

NBA’de istediği kontratları bulamayan ve Valencia ile Real Madrid ile yaptığı görüşmelerden de olumlu sonuç çıkmayan Kanadalı şutör Stauskas, Baskonia ile büyük ölçüde anlaştı. Ufak pürüzlerin giderilmesinden sonra imzaların gelebileceği söyleniyor.

2014 NBA draftında Sacramento Kings tarafından 8.turdan seçilen 1.98 boyunda olan 25 yaşındaki Stauskas, geçtiğimiz sezon Portland Trail Blazers’da 6.1 sayı, 1.8 ribaund ve Cleveland Cavaliers‘da 5.5 sayı, 2.0 ribaund istatistikleri ile mücadele etmişti.

Cedi’nin takım arkadaşı olarak sezonun son bölümünde Cleveland’da yakından izlediğimiz keskin nişancı tam da bu benzetmenin hakkını veren bir isim. Makine formatında şut atabilen ve ritmini bulduğu zaman neredeyse sahanın her yerinden dribbling üstü ya da set-up üçlükleri yağmur gibi gönderebilen bir oyuncu. 1.98 boyunda olması ve kusursuza yakın mekaniği nile Euroleague seviyesinde savunmaların korkulu rüyası olacak bir şutör.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …