Güncel Haberler

Ligin Yeni Takımı Bursaspor’dan Skorer Hamlesi Geliyor

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nin yeni takımlarından biri olan Bursaspor Durmazlar transferde şuana kadar sessiz kalmıştı. İlk dış transferlerini skorer bir isimle yapmaya hazırlanıyorlar.

Sportando’nun haberine göre geçen sezon Macaristan’ın Alba Fehervar takımında izlediğimiz Birleşik Amerikalı skorer Allerik Freeman ile anlaştılar. Yakın zamanda resmi açıklamanın gelmesi bekleniyor.

1.90 metre boyunda olan 1994 doğumlu Freeman, Macaristan liginde 29 maçta ortalama 28.8 dakika süre alırken 14.8 sayı, %38.8 3sayı, 3.8 ribaund, 3.5 asist ve FIBA Europe Cup’da ise 18 maçta 30.6 dakika sahada kalırken 17.7 sayı, %41.0 3sayı, 2.7 ribaund, 4.0 asist istatistikleri ile mücadele etmişti.

2018 yazında North Carolina St.’den mezun olan ve ilk profesyonel tecrübesini Macaristan’da yaşayan Freeman, çok yönlü bir oyuncu olarak biliniyor. Elbette skor yönü ön planda ama bencil olmayan bir oyuncu olduğu gibi ribaundlara ve savunmaya da katkı sağlayan bir skorer. Birebirde çok etkili bir oyuncu, dribbling üstü gönderdiği üçlükler ve potaya yaptığı süratli olduğu kadar akıllı penetrelerle aşağı yukarı her pozisyonda takımına skor katkısı sağlayabilecek bir guard. Elbette Europe Cup ve Macaristan ligi seviyeleri BSL’den oldukça geride. Özellikle sert savunmalar karşısında zorlanması ve tercih hataları yapması beklenebilir tecrübe eksikliğiyle beraber. Ancak potansiyeli ile birlikte rahatlıkla riske girilebilecek bir isim. Bursaspor bu kadar sınırlı olan transfer piyasasında geç kalmış olmasına rağmen ilk dış transferini iyi bir hamleyle yaptı diyebilirim.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …