Güncel Haberler

RESMİ: Pınar Karşıyaka Onuralp Bitim ile Anlaştı

Anadolu Efes ile yollarını ayıran ve serbest kalan Türk basketbolunun gelecek vaadeden yıldız adaylarından biri olan Onuralp Bitim kariyerine başladığı şehre geri döndü.

Kariyerine İzmir 9 Eylül’de başlayan 1.97 boyundaki 1999 doğumlu Onuralp, koç Sarıca’yı göreve getirerek yeniden yapılanmaya giden Pınar Karşıyaka ile 2 yıllık sözleşmeye imzaya attı. Genç yıldız adayı ile Galatasaray Doğa Sigorta da ilgileniyordu.

Son olarak U20 (Ümitler) Avrupa Şampiyonası’nda milli takım ile sergilediği performansla tekrar dikkatleri üstüne çekmiş ve ne kadar yüksek bir potansiyele sahip olduğunu tekrar hatırlatmıştı. Skorer oyuncu turnuvayı 14.5 sayı, %40.0 3sayı, 3.5 ribaund, 2.2 asist istatistikleri ile tamamlamıştı. Geçtiğimiz sezon Anadolu Efes’te ise 20 maçta, 10 dakika süre alırken, 4.2 sayı, 1.6 ribaund ve 0.9 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

Koç Sarıca’nın mentörlüğünde onu kucaklayacak Karşıyaka taraftarının desteği ile aradığı ortamı bulacağını düşünüyorum. Tıpkı Berk gibi o da burada özgüvenini tekrar kazanarak A milli takım seviyesinde değerli bir parça olabilecek yolda emin adımlarla ilerleyecektir. Koç Sarıca’nın baskılı savunma ve tam saha basketboluna yatkın bir isim olan Onuralp, hücumdaki gelişiminin yanında savunmadaki gelişimini de mutlaka ivmelendirmeli. Atletizmi, uzun kolları ve çabuk ayakları ile harika bir savunmacı olma konusunda eksiksiz bir pakete sahip.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …