Güncel Haberler

RESMİ: Gaziantep’in Rakibi Brose Bamberg’den Clarke Takviyesi Geldi

FIBA Şampiyonlar Ligi‘ndeki temsilcilerimizden Gaziantep ile aynı grupta yer alan Alman ekibi Brose Bamberg forvet rotasyonuna önemli bir takviye yaptı.

Yeni sezonda Şampiyonlar Ligi ve BBL’de tekrar son 4 takım arasında yer almak isteyen Brose Bamberg forvet rotasyonuna Coty Clarke eklemesini yaptı. Tecrübeli oyuncuyu geçtiğimiz sezon Buducnost forması ile izlemiştik.

2.01 boyunda olan 1992 doğumlu Clarke, Euroleague sahnesinde 29 maçta ortalama 21.4 dakika süre alırken 6.8 sayı, %41.7 3sayı, 4.3 ribaund, 1.1 asist istatistikleri ile mücadele etmişti. Adriyatik Lig’de ise 27 maçta ortalama 17.1 dakika süre alırken 6.9 sayı, %39.5 3sayı, 3.9 ribaund, 1.4 asist ile katkı vermişti.

Clarke oyunun her iki alanında da takımına katkı veren, yüksek enerjisi ve çok yönlü oyunu ile her eve lazım bir takım oyuncusu. Avtodor’daki başarılı performansının ardından hücumda geçtiğimiz sezon beklentilerin biraz altında kalmış olsa da aslında iç-dış tehditi bulunan ve hem 3 hem de 4 numarada rakiplerine çabukluğu ve güçlü fiziği ile ters eşleşme yaratabilen bir oyuncu. Brose ile hücum performansını da tekrar normal seviyelere getirip çift haneli ortalamalar yakalayabileceğini düşünüyorum ki zaten ribaundlara getireceği savaşçı karakter ile takımın önemli isimlerinden biri olacaktır.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Galatasaray, Formalite Maçında Dijon’a Konuk Oluyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu J grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Galatasaray Ekmas, …