Güncel Haberler

RESMİ: Darüşşafaka’dan Pota Altına Jones Hamlesi Geldi

7DAYS EuroCup‘da ülkemizi temsil edecek ekiplerimizden biri olan Darüşşafaka Tekfen pota altı rotasyonunu tanıdık bir isimle güçlendirdiğini açıkladı.

Daha önce ülkemizde Pınar Karşıyaka ile başarılı bir performans sergilemiş olan ve geçtiğimiz sezon Monaco forması giyen Jarrod Jones ile 1 yıllık kontrat imzaladılar. Macar pasaportu bulunan Birleşik Amerikalı uzun forvet ile Galatasaray Doğa Sigorta da ilgileneiyordu.

1990 doğumlu olan 2.07 boyundaki Jones, Eurocup’da 16 maçta ortalama 24.1 dakika görev alırken 8.6 sayı, %24.6 3sayı, 5.4 ribaund ve Pro A’da ise 40 maçta ortalama 24.8 dakika süre alırken 10.5 sayı, %42.1 3sayı, 5.5 ribaund, 1.1 asist istatistikleri ile mücadele etmişti.

Karşıyaka’daki dikkat çeken performansının ardından Monaco’ya transfer olmuş ancak orada koç Filipovski ve Obradovic’in sisteminde beklentilerin altında kalmıştı. Aslında iç-dış tehditi bulunan, özellikle 2.07 boyuna rağmen 3 sayı silahı ile fark yaratan bir uzun olan Jones’un Eurocup seviyesinde daha iyi performans sergilemesini beklerdik. Şimdi kariyerini tekrar toparlamak için Daçka’da yeni bir fırsatı olacak. Koç Ernak’ın sisteminde bu tarz çok yönlü 4 numaraların ne kadar önemli olduğunu biliyoruz ki geçen sezon Evans da çok iyi iş çıkarmıştı. Yenilenen Daçka’nın en önemli hücum silahlarından biri olacaktır Jones.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …