Güncel Haberler

Bayern Munich NBA Patentli Eski Oyuncusunu Kadroya Katmak İstiyor

Yeni sezona iddialı bir kadro ile girmek isteyen ve bütçesini arttıran Bayern Munich, NBA patentli eski oyuncusunu transfer etmek istiyor.

2016 NBA draftında 2.tur 48.sıradan Chicago Bulls tarafından seçilen Alman forvet Paul Zipser ayn yaz Bayern Munich’ten ayrılıp iki sezon NBA’de forma giydikten sonra geçtiğimiz sezon ortasında İspanyol ekibi Burgos ile anlaşmış, sezonu burada tamamlamıştı.

2.03 boyunda olan 1994 doğumlu kısa forvet, Liga Endesa’da 18 maçta ortalama 15.1 dakika süre alırken 6.4 sayı, %37.5 3sayı, 2.6 ribaund istatistikleri ile takımına katkı vermişti. 2 sezon geçirdiği NBA kariyerinde ise 98 maçta ortalama 17.0 dakika süre alırken 4.7 sayı, %33.5 3sayı, 2.6 ribaund istatistikleri üretmişti.

Zipser genelde 3 numarada süre alan bir isim, güçlü fiziği ve fiziksel teması seven oyun yapısıyla dikkat çekiyor. Pozisyonu için oldukça iyi bir ribaundçu olmasının yanı sıra pasör özelliklerini de geliştirmeye devam ediyor. Topla oynama konusunda sorun olmayan ve dış şut tehditi de bulunan Zipser, kesinlikle net bir skorer değil ama hücumda da takımına her alanda destek olan bir isim. İşin savunma tarafında ise güçlü fiziği, uzun kolları ve fiziğine nazaran sahip olduğu çabuklukla beraber 1,2,3 hatta 4 numaraların bile karşısında ya da arkasında durabilen bir oyuncu. Takım oyununa yatkın ve Euroleague seviyesinde çok iyi bir görev adamı olabileceğini düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …