Güncel Haberler

RESMİ: Beşiktaş Benzing’i Rakibi Zaragoza’ya Kaptırdı

Yeni sezonda FIBA Şampiyonlar Ligi temsilcilerimizden Beşiktaş Sompo Japan ile aynı grupta yer alacak olan İspanyol ekibi Zaragoza siyah beyazlılardan bir ismi kadrosuna kattı.

İspanyol ekibi geçtiğimiz sezon Beşiktaş’ta forma giyen eski oyuncusu Alman forvet Robin Benzing‘i 1 yıllığına kadrosuna kattığını açıkladı.

2.08 boyunda olan 30 yaşında Alman forvet BSL’de 23 maçta ortalama 21.0 dakika süre alırken 9.4 sayı, %32.6 3sayı, 2.6 ribaund, 1.2 asist ve Şampiyonlar Ligi’nde ise 13 maçta ortalama 24.5 dakika parkede kalırken 12.1 sayı, %39.6 3sayı, 2.5 ribaund, 1.4 asist istatistikleri ile mücadele etmişti.

Tecrübeli forvet hem 3 hem de 4 numarada görev alabiliyor olsa da fiziksel teması fazla sevmemesi ve genelde potadan uzak oynamayı tercih etmesinden dolayı 3 numarada daha verimli oluyor. Ancak artık ilerleyen yaşı ve ağırlaşan ayaklarının da etkisiyle zaman zaman çabuk kanat oyuncuları karşısında sorun yaşadığı da bir gerçek. Onu halen değerli kılan özelliği 2.08 boyunda olmasına rağmen oldukça önemli bir 3 sayı tehditine sahip olması. Yüksek tempoda oynayan ve yarı sahada oyunu açmayı tercih eden Zaragoza’da bu özelliği ile takımın değerli bir parçası olacaktır.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Peristeri, Bonn’u Farklı Geçerek Kolay Lokma Olmadığını Gösterdi

FIBA Şampiyonlar Ligi çeyrek final serisi ikinci maçında Peristeri konuk ettiği Telekom Bonn‘u 90-622lik skorla …