Güncel Haberler

RESMİ: Zalgiris Beklenen LeDay Hamlesini Yaparak Potaaltını Güçlendirdi

White ve Davis gibi önemli uzunlarını kaybeden Zalgiris Kaunas Hayes ile Londale’in ardından beklenen bir diğer uzun hamlesini daha resmi olarak açıkladı.

Koç Jasikevicius yönetimindeki Zalgiris sizlere daha önce ilettiğim transferi resmileştirdi ve son olarak Olympiakos forması ile izlediğimiz Zach LeDay ile 1+1 yıllık kontrata imza attılar.

2.01 boyunda olan 25 yaşındaki genç uzun geçtiğimiz sezon Euroleague sahnesinde 9.7 sayı, 4.0 ribaund istatistikleri ile mücadele etmişti. LeDay belki Davies gibi bir pivot fiziğine sahip değil ancak onun kadar güçlü olduğunu ve topu yere vurup ters eşleşme yaratma konusunda bir kademe daha iyi olduğunu da söyleyebiliriz. Ayrıca LeDay’in dış şut tehditi de mevcut. Hem 4 hem 5 numarada görev alabilen, atletik özellikleri ile her iki pota altında da takımın destek veren ve bunun üstüne bir de şut tehditi olan LeDay, koç Jasikevicius’un mentörlüğünde tıpkı Davies gibi bir-iki sezonda sınıf atlayabilecek potansiyele sahip bir uzun.

https://youtu.be/rhLGUrW6Yh8

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …