Güncel Haberler

Türk Telekom NBA Patentli Skorer ile Anlaştı!

Yeni sezonda ülkemizi FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde temsil edecek ekiplerden biri olan Türk Telekom NBA patentli skoreri kadrosuna kattı.

Ankara ekibi Landesberg’i Çin’e kaptırdıktan sonra Basketfaul’ün haberine göre skorer pozisyonu için potansiyelli bir isim olan R.J. Hunter ile anlaştı. Yakın zamanda resmi açıklamanın gelmesi bekleniyor.

1.98 boyunda olan 1993 doğumlu Hunter 2015 NBA draftında 28.sıradan Boston Celtics tarafından seçilmişti. 2015-19 yılları arasında Boston Celtics, Chicago Bulls ve Houston Rockets ile toplamda 45 maçta ortalama 8.8 dakika görev alırken, 3.0 sayı, 1.0 ribaund istatistikleri ile mücadele etmişti. Geçen sezonu ise G-League‘de tamamlamış, 44 maçta görev alırken ortalama 32.9 dakika parkede kalmış ve 18.4 sayı, 5.3 ribaund, 4.0 asist, 1.5 top çalma istatistikleri ile katkı vermişti.

Hunter NBA seviyesindeki atletizm ve çabukluk seviyesinin altında kalmış bir kanat oyuncusu. Ayrıca fiziksel olarak da çok güçlü olmadığı için oradaki forvetlere karşı zayıf kaldı. Ancak Avrupa seviyesi için ideal özelliklere sahip bir skorer. İşin hücum tarafında aşağı yukarı herşeyi yapabilen bir kanat oyuncusu. Dış şut tehditi var, potaya kıvırılıp dengeli bitirişler yapan ve ayrıca penetre pas oyununu da bilen, takım arkadaşlarını da asistleyebilen bir isim. İşin savunma tarafında ise çabuk elleri, zekası ve temastan kaçmaması onu değerli bir silah yapıyor. Ayrıca uzun kolları ile pas aralarını da kovalıyor. Özetle Türk Telekom bu seviye için oldukça yüksek potansiyelli ve çok yönlü bir skoreri kadroya kattı. Ancak Hunter’ın ilk Avrupa tecrübesi olacağını ve bu nedenle geçireceği adaptasyon sürecinin bulunduğunu da unutmamak gerekli.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …