Güncel Haberler

FLAŞ: CSKA Yıldız Guard Hamlesini Lin ile Yapmak İstiyor!

De Colo ve Rodriguez’i kaybeden, ardından da halen bir yıldız guard hamlesi yapması beklenen CSKA Moskova‘da rota ilk önce Ron Baker’e çevrilmişti ama asıl hedefin daha önemli bir isim olduğu ortaya çıktı!

Sportando’nun haberine göre Rus ekibinin listesinin başındaki isim geçtiğimiz sezon Toronto Raptors ile NBA şampiyonluğuna ulaşan Tayvan asıllı Birleşik Amerikalı guard Jeremy Lin. Tecrübeli oyuncunun tekliflerini kabul etmemesi durumunda ise Baker ile anlaşma yapılacak.

9 yıldır NBA’de forma giyen ve Golden State Warriors, New York Knicks, Houston Rockets, Los Angeles Lakers, Charlotte Hornets, Brooklyn Nets, Atlanta Hawks ve son olarak Toronto Raptors formalarıyla toplamda 480 maçta görev alan Lin, 11.6 sayı, 2.8 ribaund, 4.3 asist, 1.1 top çalma kariyer istatistiklerine sahip.

NBA’in en iyi back-up guardlarından biri olarak kabul eden 1.91 boyundaki 1988 doğumlu tecrübeli oyuncu şuanda serbest oyuncu konumunda ve halen bir kontrat alamaması ilginç. Sürati, etkili orta mesafe şutları, penetre-pas oyunundaki becerileri ve potaya gittiğinde aldığı temaslar sayesinde faul çizgisinden bulduğu sayılarla takımına sürekli skor kazandırmayı bilen bir guard. Sürati ve çevikliği sayesinde aslında etkili bir savunmacı özelliklerine sahip ama NBA seviyesinde bu konuda vasat bir guard. Euroleague seviyesinde ise savunma konusunda sorun yaşayacağını düşünmüyorum. NBA’de işin hücum tarafında kesinlikle bir yıldız değil ancak sürati, deliciliği ve orta mesafe tehditi artı temas alıp bulduğu yüksek yüzdeli serbest atışlarla Euroleague seviyesinde özel bir skorer olabilecek yetenek paketine sahip.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …