Güncel Haberler

BOMBA: Zenit Ayon ile Anlaştıklarını Açıkladı!

Euroleague‘in yeni takımlarından biri olan Rus ekibi Zenit transfer döneminin hareketli takımlarından biriydi ama son yaptıkları hamleyle ciddi anlamda ses getirdikleri söyleyebiliriz.

Real Madrid‘den ayrılarak ailevi nedenlerden dolayı ülkesine dönmek istediğini belirten ancak sonrasında NBA’de istediği kontratları bulamayınca rotasını yeniden Avrupa’ya çeviren Meksikalı tecrübeli uzun Gustavo Ayon‘u ikna etmeyi başardı Rus ekibi. Taraflar arasında 1 yıllık kontrat imzalandı. Tecrübeli yıldızın adı son olarak Virtus Bologna ile de anılmıştı.

2.07 boyunda olan 1985 doğumlu tecrübeli uzun 2 kere Euroleague şampiyonluğuna ulaştığı Real Madrid ile geçtiğimiz sezonda Euroleague sahnesinde 7.2 sayı, 5.8 ribaund ve Liga Endesa’da ise 8.3 sayı, 6.0 ribaund, 2.9 asist istatistikleri ile mücadele etmişti.

Halihazırda kadrosunda Iverson’ı da bulunduran Zenit, böylelikle en sert ve tecrübeli 5 numara rotasyonlarından birine sahip olmuş oldu Euroleague sahnesinde. Özellikle Albicy, Renfroe, Khvostov gibi tempoyu seven guardların kontrolünde oynanacak tam saha basketbolunda tıpkı Real Madrid’de olduğu gibi geçiş ikili oyunlarında bitirici olarak çok etkili olacağını, ayrıca yüksek postta ve alçak postta pas kulesi olarak da koç Plaza’nın oyun sisteminde önemli bir rolü olacağını düşünüyorum. Bu hamle ile artık Zenit de takip edilesi takımlar arasına girmiş durumda.

https://youtu.be/ArwXyXTlI3w

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …