Güncel Haberler

Teksüt Bandırma Smith ile Anlaşmak Üzere

Yeni sponsoru ile transfer hamlelerini hızlandıran FIBA Şampiyonlar Ligi temsilcilerimizden Teksüt Bandırma, önemli bir guard hamlesini bitirmek üzere.

Geçtiğimiz sezon Sassari forması ile izlediğimiz Birleşik Amerikalı guard Jaime Smith ile büyük ölçüde anlaştılar, ufak pürüzlerin giderilmesinin ardından resmi açıklama gelebilir.

1.90 boyunda 1989 doğumlu tecrübeli guard, Serie A’da 38 maçta ortalama 27.4 dakika süre alırken 11.4 sayı, %39.6 3sayı, 1.4 ribaund, 3.7 asist ve şampiyonluğun geldiği Europe Cup’da ise 17 maçta 22.9 dakika süre alırken 11.9 sayı, %44.1 3sayı, 1.9 ribaund, 5.0 asist istatistikleri ile mücadele etmişti.

Smith için net bir oyun kurucu demek kolay değil ama 1 numaraya yatkın bir kombo guard diyebiliriz. Etkili dış şutları ile tanınan bir guard ve tempo arttıkça da verimliliği artan bir isim. Dribbling üstünden kendi şutunu yaratabiliyor olması ve orta mesafelerinin de yüzdeli olması onu önemli bir skor opsiyonu yapıyor. Her ne kadar saha görüşü yüksek ve pas yetenekleri iyi durumda olsa da daha çok bir bitirici Smith. Bu nedenle Bandırma’nın yanına eklemek istediği Kalinoski ile beraber hücumda yüksek skor potansiyelli bir takım olacağını söyleyebilecek olsak da Smith’in organizasyon yeteneklerine bu kadar güvenmek biraz riskli olabilir. Ancak yüksek basketbol IQ’su tecrübesi ve lider özellikleri ile koç Demir’in ona takımı emanet etmek istemesinde yanlış diyemeyiz tabiki.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …