Güncel Haberler

Furkan Korkmaz 76ers’da Kalıyor!

NBA’deki geleceği belli olmayan ve Avrupa’ya dönmesi söz konusu olan, adı Fenerbahçe ve Anadolu Efes ile anılan milli yıldızımız Furkan Korkmaz‘ın geleceği belli oldu.

Sezon içinde takımı Philadelphia 76ers kendisi ile varolan opsiyonunu kullanmamış ve Furkan serbest kalmıştı. Ancak taraflar tekrar masaya oturdular ve yeniden anlaşmaya vararak 2 yıllık kontarata imzaladılar. Furkan Korkmaz’ın kontratının ilk yılı garantili. Sixers, Furkan’ı 10 Temmuz 2020 tarihine kadar serbest bırakmazsa, kontratın ikinci yılı da garantili olacak. Yakın zamanda da resmi açıklamanın gelmesi bekleniyor.

1997 doğumlu olan 1.98 boyundaki genç yıldızımız NBA’de kalarak bana göre yanlış bir hamle yaptı. Zaten çok da erken gittiğini defalarca kez söylemiştim. Umarım bu sefer beni yanıltır ve iyi ki NBA’de kalmış deriz. Ama bence Avrupa’ya dönüp en az 2 sene daha Euroleague seviyesinde kendisini kanıtlaması ve tıpkı Cedi gibi sonrasında gitmesi gerekiyorydu. Hazır boşa çıkmışken Avrupa’ya tekrar dönmesi çok ama çok daha doğru bir hamle olurdu. Furkan henüz 22 yaşında ve kariyerinin en önemli günlerini NBA’de havlu sallayarak geçireceğini düşünüyorum, dediğim gibi umarım ben yanılırım…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Cleveland, Dallas’ı Strus’un Son Saniye Basketiyle Geçti

NBA Doğu Konferansı ekibi Cleveland Cavaliers konuk ettiği Dallas Mavericks‘i Strus’un son saniyede orta sahadan …