Güncel Haberler

RESMİ: Türk Telekom’un Rakibi Sassari’den Evans Hamlesi Geldi

Geçtiğimiz sezonu FIBA Europe Cup şampiyonu ve Serie A finalisti olarak tamamlayan, yeni sezonda Şampiyonlar Ligi’ndeki temsilcilerimizden Türk Telekom’un rakiplerinden Sassari takviyelere devam ediyor.

Başarılı geçen sezonunun mimarlarından biri olan Thomas’ı kaybeden İtalyan ekibi yerini geç olmadan doldurdu ve son olarak Ratiopharm Ulm forması ile izlediğimiz Dwayne Evans‘ı kadrolarına kattıklarını açıkladılar.

1992 doğumlu olan 2.01 metre boyundaki Birleşik Amerikalı 4 numara BBL’de 36 maçta ortalama 27.2 dakika süre alırken 14.2 sayı, %37.2 3sayı, 6.4 ribaund, 2.2 asist, 1.3 top çalma ve Eurocup’da ise 13 maçta ortalama 23.1 dakikada 8.5 sayı, %30.4 3sayı, 5.8 ribaund, 1.1 asist istatistikleri ile mücadele etmişti.

Pota altı ve ribaundlar konusunda Thomas kadar sert ve faydalı bir isim olmasa da o da dış şut tehditi, çabukluğu sayesinde yüzü dönük etkinliği ile artıları olan bir 4 numara ki atletizm konusunda da Thomas’dan altta kalacak bir isim değil, eşleşmesi zor bir oyuncu. Pierre ile birlikte iyi bir ikili olacaklarını ve Sassari’nin tempo basketbolunda atletik özellikleri ile rakip forvetlerin korkulu rüyası haline geleceklerini düşünüyorum. Ayrıca işin savunma tarafında da bir çok pozisyonu savunabilmesi ile koç Pozecco’nun sistemine değer katacaktır.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …